Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü rakipleri Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş.
Optimar araştırma, 1012 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği araştırmada “Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir misiniz?” sorusuna yanıt aradı.
Sputnik Türkiye'den Elif Sudagezer'in haberine göre, güven aralığının yüzde 95, hata payının yüzde +/ 2,13 olduğu ve toplam 26 ildeki 2 bin 121 kişiyle telefonla görüşülerek yapılan kamuoyu araştırmasına göre, anketin yapıldığı hafta seçim gerçekleştiği takdirde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenler katılımcıların yüzde 40.1’ini oluşturdu. Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 45.1 olurken, kararsızların ise yüzde 14.8 olduğu açıklandı.
Optimar, Erdoğan’ın farklı rakiplerle ikinci tura kalması durumundaki oy dağılımını da açıkladı. Buna göre Erdoğan’la karşı karşıya gelen rakipler arasında en yüksek oyu alan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Anket, iki ismin ikinci tura kalması durumunda, Erdoğan’ın yüzde 45.1, İmamoğlu’nun ise yüzde 36.8 oy alacağını ortaya koydu. İki isim arasında kararsız kalanlar ise yüzde 18.1.
Anketin Erdoğan’ın en güçlü rakibi olduğunu gösterdiği İmamoğlu’nu, yüzde 36.7 oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 33.5 ile Muharrem İnce takip ediyor.
Araştırma sonuçları, Erdoğan’la Yavaş’ın ikinci turdaki olası mücadelesinde Erdoğan’ın oyların yüzde 44.5’ini, Yavaş’ın yüzde 36.7’sini alacağını, yüzde 18.8’in ise kararsız kalacağını gösteriyor. Erdoğanİnce yarışında ise bu oranlar sırasıyla yüzde 44.5, yüzde 33.5 ve yüzde 22.
Araştırma, Erdoğan’a karşı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise yalnızca yüzde 21.3 oy alacağını gösteriyor. Erdoğan’ın yüzde 44.3 oy alacağı oylamadaki kararsızlar ise neredeyse yüzde 35 olarak gözüküyor.
Optimar’ın araştırmasında Erdoğan’la HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında olabilecek bir yarışta da, Erdoğan’ın oyların yüzde 52.7’sini Demirtaş’ın yüzde 16.9’unu alacağı ve kararsızların yüzde 30.4 olacağını belirtildi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/206255/sonanketisteerdoganinengucluikirakibi
'İmamlar savaştan kaçtı, siz kimsiniz Atatürk'ün adını anmıyorsunuz' dediği için yargılandı, beraat etti!942 izlenme
İşsizlik bahane teşvikler şahane!57 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert tepki! 'Sesini biraz kes ya! Allah akıl fikir versin buna!'98 izlenme
İBB 2018 ihalelerinde bir dizi yolsuzluk tespit etti! Suç duyurusunda bulundu!144 izlenme
Cengiz'in hedefindeki Cennet Koyu Meclis'e taşındı103 izlenme
Mersin Barosunda Hayır gerilimi ! Baro başkanı kadın avukatı kürsüden itti !502 izlenme
İBB’den TRT’nin ücretli üst geçit iddiasına yanıt!215 izlenme
'Berat Albayrak, Saray'da Naci Ağbal'ın üzerine yürüdü!'109 izlenme
Türkiye’deki hesaplar açıldı, gurbetçilere vergi cezası yağıyor
İmamoğlu’na taşlı saldırıyı ABD medyası böyle duyurdu: "Seçim öncesi şiddet patlaması"
Memura ve emekliye yok, makam aracına var!
Narin'in annesi Yüksel Güran'dan cezaevinde dikkat çeken talep: 'Kızım Narin için' diyerek bakın ne istedi