Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü rakipleri Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş.
Optimar araştırma, 1012 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği araştırmada “Bugün seçim olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verir misiniz?” sorusuna yanıt aradı.
Sputnik Türkiye'den Elif Sudagezer'in haberine göre, güven aralığının yüzde 95, hata payının yüzde +/ 2,13 olduğu ve toplam 26 ildeki 2 bin 121 kişiyle telefonla görüşülerek yapılan kamuoyu araştırmasına göre, anketin yapıldığı hafta seçim gerçekleştiği takdirde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini söyleyenler katılımcıların yüzde 40.1’ini oluşturdu. Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 45.1 olurken, kararsızların ise yüzde 14.8 olduğu açıklandı.
Optimar, Erdoğan’ın farklı rakiplerle ikinci tura kalması durumundaki oy dağılımını da açıkladı. Buna göre Erdoğan’la karşı karşıya gelen rakipler arasında en yüksek oyu alan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Anket, iki ismin ikinci tura kalması durumunda, Erdoğan’ın yüzde 45.1, İmamoğlu’nun ise yüzde 36.8 oy alacağını ortaya koydu. İki isim arasında kararsız kalanlar ise yüzde 18.1.
Anketin Erdoğan’ın en güçlü rakibi olduğunu gösterdiği İmamoğlu’nu, yüzde 36.7 oyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 33.5 ile Muharrem İnce takip ediyor.
Araştırma sonuçları, Erdoğan’la Yavaş’ın ikinci turdaki olası mücadelesinde Erdoğan’ın oyların yüzde 44.5’ini, Yavaş’ın yüzde 36.7’sini alacağını, yüzde 18.8’in ise kararsız kalacağını gösteriyor. Erdoğanİnce yarışında ise bu oranlar sırasıyla yüzde 44.5, yüzde 33.5 ve yüzde 22.
Araştırma, Erdoğan’a karşı eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise yalnızca yüzde 21.3 oy alacağını gösteriyor. Erdoğan’ın yüzde 44.3 oy alacağı oylamadaki kararsızlar ise neredeyse yüzde 35 olarak gözüküyor.
Optimar’ın araştırmasında Erdoğan’la HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş arasında olabilecek bir yarışta da, Erdoğan’ın oyların yüzde 52.7’sini Demirtaş’ın yüzde 16.9’unu alacağı ve kararsızların yüzde 30.4 olacağını belirtildi.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/206255/sonanketisteerdoganinengucluikirakibi
Sabır çağrısı vatandaşı bıktırdı: "Her şeyin farkındayız"25 izlenme
Tarım ithalatında cumhuriyet rekoru kırıldı!54 izlenme
SSK'yı dolandıran şirket AKP iktidarında 10 kat büyüdü31 izlenme
AKP'li Başkan'dan katliam iddiasını sorgulayanlara suç duyurusu: Önce Allah'a sonra yargıya havale etti!24 izlenme
AKP zihniyetinin kadına bakış açısı işte böyle!86 izlenme
AKP sadece ekonomiyi batırmadı doğal zenginliklerimizi de yok ediyor6 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan mahkemede 'Akşener' göndermesi! 'Milliyetçi bildiklerimiz işbirlikçi çıktı'14 izlenme
İşte devleti bu kafalar yönetiyor ! Cübbeli 'Davutoğlu, Abdest almadan hiçbir devlet evrakını imzalamaz !'1427 izlenme
Bolu'daki otel yangınında yeni görüntüler ortaya çıktı! Facia böyle başlamış
Taliban'dan kaçmak için uçağa tutunan Afgan son anlarını kendisi canlı olarak kaydetti!
Balıkesir'de korkutan deprem! Büyüklüğünü Kandilli: 5,1 AFAD: 4,9 diye açıkladı
Vatandaş isyan etti: “Sigara ve alkoldeki ÖTV yüzünden insanlar kimyager oldu…”