Seçime 10 gün kala anket şirketleri de saha araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Ser Araştırma (SERAR) 30 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasında cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan açıklamada elde edilen sonuçların seçimin 1.turda sonuçlanacağını gösterdiği belirtildi.
26 ilde 2600 seçmen ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankette katılımcılara 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı tercihleri soruldu. Araştırmada ayrıca martnisan arasında yapılan görüşmelerden yararlanıldığı belirtildi.
Ser Araştırma'dan anket sonuçları ile yapılan analiz şöyle:
* Mart – Nisan aylarında yaptığımız tüm araştırmalar, seçimin 1.turda sonuçlanacağını göstermektedir.
* Muharrem İnce‘nin aldığı oyların %35’i ilk defa oy kullanacak seçmen, %40’ı 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenler, %20’si ise 2018’de Muharrem İnce‘ye oy verenler, %5 ise diğer seçmenler olarak tespit edilmiştir.
* Sinan Oğan‘ın tüm seçmenlerden beğeni puanının hızla artmış olduğu gözlenmektedir. Fakat bu oy alarak yansımamaktadır.
* Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir.
Ankette 4 adayın durumları şöyle:
Recep Tayyip Erdoğan: % 44,3
Kemal Kılıçdaroğlu: % 52,7
Muharrem İnce: % 1,4
Sinan Oğan: % 1,6
Gerçek Gündem
AKP'li Metin Külünk İHL ögrencilerine şehitliği anlattı 'Davamız uğruna herbirimiz şehit adayıyız !' Hangi dava ?166 izlenme
Ağzı olan konuşuyor! Sevda Demirel'den Narin yorumu: Şeriat gelsin kapanmaya razıyım29 izlenme
Olcay Kılavuz, polisler silah çekince araçtan inmiş22 izlenme
Roketsan mühendisinin şüpheli ölümünde baba konuştu: "Oğlum intihar etmedi, infaz edildi. Ölümüne sebep olan madde, yüzüne poşetle geçirilmiş"20 izlenme
“Esenyurt’a geri döneceğiz” diyen Necmi Kadıoğlu, kayyum atanan belediye binasında görüntülendi!39 izlenme
Galata Köprüsünde Bir Şahıs Kendini Ateşe Verdi! Valilikten Açıklama Geldi!20 izlenme
İmamoğlu'ndan Soylu'nun yardımcısına çok sert tepki! "O liyakatsiz şahsiyet bakan yardımcılığı yapsın. Ahlaksızlığa adım atmasın"70 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre 57,68 ENAG göre yüzde 121,6241 izlenme