Meksika'da devlet başkanı seçilen Andes Manuel Lopez Obrador, hükümetin kemer sıkma politikaları doğrultusunda resmen göreve başlayacağı Aralık ayından itibaren selefinin aldığı maaşın yarısından azını alacağını açıkladı. Buna göre Obrador'un alacağı maaş selefinin aldığı maaşın yüzde 40'ı kadar olacak.
Sosyal demokrat yeni Başkan Obrador, seçim çalışmalarını yürüttüğü kampanya merkezinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütçenin herkese yetmesini istiyoruz" dedi. Obrador'un seçim kampanyası sırasında verdiği sözü tutarak ücret indirimini gerçekleştirmesi durumunda kamu sektöründeki en yüksek maaş 108 bin peso (5 bin 707 dolar) seviyesine inecek.
Yeni dönemde hiçbir kamu çalışanı Obrador'un altı yıllık görev süresi boyunca alacağı maaştan daha fazla gelir elde etme edemeyecek. Solcu başkanın geçiş dönemi için görevlendirdiği ekibin yaptığı hesaplamalara göre, Meksika'nın halihazırdaki Başkanı Enrique Pena Nieto'nun aylık geliri ayda 270 bin pesoya denk geliyor.

"MAAŞIMI DAHA DA AZALTMAK İSTERDİM AMA..."
Lopez Obrador maaşını açıkladığından da fazla indirmeyi arzu ettiğini, ancak müstakbel kabine üyelerini de mağdur etmek istemediğini, zira aralarından bazılarının özel sektördeki ya da üniversitelerdeki işlerini bırakarak kabineye gireceğini ve şimdiye kadar aldıkları maaşların kamu çalışanları için belirlenen tavan ücretlerin üzerinde olduğuna dikkat çekti.
Euronews'tan Ertuğrul Özgün'ün haberine göre, açıklamasında kampanya sırasında verdiği sözü bir kez daha hatırlatan yeni başkan, üst düzey kamu görevlilerinin vergi mükellefleri tarafından finanse edilen şoför, koruma ve özel sağlık sigortası gibi ek haklarının kesileceği sözünü yineleyerek, eski başkanların da artık emekli maaşı almayacağını vurguladı.
SERVETİNİ AÇIKLAMAYAN DEVLET MEMURU AĞIR SUÇLU OLACAK
Meksika'nın seçilmiş başkanı, kamu görevlilerinin de birikimlerini açıklamak zorunda olacağını ve yolsuzluğun artık çok ciddi bir suç olarak kabul edileceğini kaydetti.
Obrador yolsuzluğun önlenmesine ilişkin vaadini de iki katına çıkardı. Meksika, Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından hazırlanan 2017 Yolsuzluk Algı Endeksi'nde yer alan 180 ülke arasında 135'inci sırada yer alıyor. Endeksteki sıra numarası arttıkça bu o ülkedeki yolsuzluğun da o denli yüksek olduğuna işaret ediyor.
https://odatv.com/solculiderkendimaasinidusurdu17071808.html
Tevfik Göksu’nun aile şirketinden neler çıktı neler!107 izlenme
Kayyum şimdi de üç isme gözünü dikti22 izlenme
Türkiye İhracatçılar Başkanı fabrikasını satışa çıkardı24 izlenme
Işık görünmeyen tünel için dikkat çeken rapor: 2 TL'lik teklif yerine 60 TL'lik olan kabul edilmiş!60 izlenme
Paranın gözü kör olsun: Bir zamanlar hakaret edilen BAE iktidarın umudu oldu47 izlenme
Vahşi gerici yobaz sürüsü, Cihangir’de bir mekâna ‘Ramazan’da içki içiliyor’ diye saldırdı !809 izlenme
İETT'de tazminat vurgunu!138 izlenme
Rusya, Sputnik V için Türkiye ile anlaşma imzaladı87 izlenme
Beşiktaş'ta yolda yürüyen kadına ciple çarpıp kaçan 31 suç kaydı olan otel sahibi serbest kaldı
Tepki çeken karar! 11.5 milyonun hesabını kim verecek?
Bursa alev alev yanarken müftülük çareyi yağmur duasında buldu
Beşli çete kendi arasında kavgaya tutuştu: 16 milyarlık ihale iptal