Meksika, yapımı devam eden ve 13 milyar dolara mal olan havalimanının akıbeti için sandık başına gidecek. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, açılışı sürekli ertelenen ve gün geçtikçe maliyeti daha da artan Mexico City yeni havalimanı için hükümetin referandum çalışmalarına başladığını duyurdu.
DAHA ÖNCE DE RAFA KALDIRILDI
2001 yılından beri gündemde olan yeni havalimanı, gelen tepkiler üzerine 2014 yılında Başkan Nieto tarafından tekrar gündeme getirilinceye kadar rafa kaldırılmıştı. Havalimanı yerleşim bölgesinde yaşayan halkın bir önceki versiyona göre daha az etkileneceği iddia edildiği haliyle yeniden kamuoyuna sunuldu.
İLK GÜNDEN İTİBAREN TARTIŞILDI
2017 yılında küçük çaplı bir depremde uçakların yanaşacağı körüklerin yıkıldığı ve gün geçtikçe maliyeti daha da artan Mexico City yeni havalimanı yapımının ilk gününden itibaren sürekli usulsüzlük ve yolsuzluklarla anılmaya başlandı.
SoL.org'un haberine göre Meksika Devlet Başkanı Obrador, yeni bir havalimanı fikrine karşı çıkmak yerine Mexico City'e çok yakın mesafede bulunan Santa Lucia Askeri üssünün düzenlenerek sivil kullanıma açılmasını teklif ediyor. Seçim kampanyası sürecinde havalimanı projesinin askıya alınacağını vaad eden Obrador, bu sayede 5 milyar dolar tasarruf edileceğini öne sürüyor.
https://odatv.com/solcubaskandanturkiyeyedersolacakyenihavalimanikarari30101841.html
TRT'nin arşivinden çıktı: İşte gençlerin 19 Mayıs cevapları...42 izlenme
İstanbul’da göle dönen sokaklar havadan görüntülendi: Megakent şiddetli yağışa teslim oldu43 izlenme
Çadırdaki kiracıdan ağır hasarlı evin kirasını istedi! Hiç mi vicdanın sızlamadı?45 izlenme
İsrail'de İran füzeleri bilançosu ortaya çıktı: Rekor hasar var24 izlenme
Çerçeve Yasa görüşülürken Gazilerin önüne set çeken polis gözyaşlarını tutamadı22 izlenme
'Kız Okulları'na İlişkin Sözleri Tepki Almıştı... Bakan Tekin'den Öğretmenlere 'Önlük' Tartışmasına Savunma!39 izlenme
İşsiz bırak, yardım et, oy iste! 1 milyon 920 bin lira kaynak ayrıldı...101 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelen Salifov cinayetinde yeni gelişme51 izlenme
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim hesapladı
Hulusi Akar, ABD gezisi ve gazilerin nöbeti hatırlatılınca çileden çıktı: "Siz doldurun nokta nokta!"
İmamoğlu’nun diplomasının gerçek öyküsü
Cemal Enginyurt 'Diploma iptal' kararına canlı yayında çileden çıktı: "Bu kaosun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır!"