Meclis'te 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ihraç edilen ancak kuruma yeniden dönen bir memurun darbe gecesi yaptığı skandal paylaşımlar ortaya çıktı. Ali K. isimli memur, Meclis çalışanlarının WhatsApp ortak paylaşım grubundan “İhtilal mi oldu ne? Şanlı ordumuz yönetime el koymuş, diktatörlük yıkılıyor, kapıları sıkı tutmak lazım, fareler kaçabilir” mesajlarını paylaştı.
SÖZCÜ RAPORA ULAŞTI
TBMM Başkanlığı Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı'nda memur olarak çalışan Ali K. ile ilgili hazırlanan rapora SÖZCÜ ulaştı. Çevresine kendisini ‘Süleymancı' olarak tanıtan memurun, 15 Temmuz gecesi şok mesajlar paylaştığı anlaşıldı. Meclis İnsan Kaynakları Başkanlığı'nda ‘bekletilen' raporun ‘sonuçkanaat ve teklifi' bölümünde şu görüşlere yer verildi:
MESAJ RAPORA GİRDİ: “Milletvekili Hizmetleri Başkanlığı'nda memur olarak çalışmakta olan Ali K.'nın WhatsApp ortak paylaşım grubu üzerinden 15 Temmuz 2016 günü saat 21.43 ile 23.33 saatleri arasında, darbe girişiminin başladığı saatte, ‘İhtilal mi oldu ne? Şanlı ordumuz yönetime el koymuş, diktatörlük yıkılıyor, kapıları sıkı tutmak lazım, fareler kaçabilir' iletilerini grubundaki kişilerle paylaştığı…”
HÜKÜMETE HAKARET: “Darbe yanlısı olduğu ve darbe girişimini desteklediği… Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimle iş başına gelmiş, meşru hükümetine ve yöneticilerine ‘diktatör ve fareler dediği' iddialarının sübuta erdiği… Sübuta eren fiillerinden dolayı, Ali K. hakkında, disiplin yönünden; ‘devlet memurluğundan çıkarılması, idari yönden; ‘herhangi bir işlem tayinine gerek olmadığı'… Adli yönden; savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına…”
UMREYE GİTTİ: 15 Temmuz sonrası ihraç edilen ancak kuruma iade edilen personel arasında yer alan Ali K.'nın disiplin dosyası işleme konulmadı. Edinilen bilgiye göre skandal bürokrat şu anda umre ziyareti için Suudi Arabistan'da bulunuyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/skandalabak3748506/?fbclid=IwAR1w3lX2FfTz4slIQ1LMzvRiiT5GzRnYzDAUrr4OkVBVxK9j4pYxrkjQxm0
Daha önce SADAT iddialarını gündeme getirmişti, Sedat Peker'den Athena'yı hedef gösteren Nevzat Tarhan'a cevap34 izlenme
‘Orman’ın 4 atlısı: Atlar koşuyor Bakan yardımcıları kazanıyor12 izlenme
'Soyer'e yapılan saldırının nedeni, babasının Gülen'i mahkum eden yargıç olmasıdır'527 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret' davasında bakanlığın talimatını 'Yasal değil' diyerek reddeden hakim hakkında karar!71 izlenme
CHP'li Günaydın duyurdu: Tutuklamayı reddeden hakime ceza! 'Sen misin bunu yapan'18 izlenme
Sigara zammına diğer markalar da eklendi140 izlenme
Şehit ailelerinden tepki11 izlenme
Pikachu 1 Mayıs'ta da alanlara indi7 izlenme