AKP’nin kurucu isimlerinden ve eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, İBB’ye yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a ilişkin yapılan bir haber nedeniyle Yeni Akit gazetesine sert sözlerle yüklendi.
Gazeteci Hasan Basri Akdemir’in YouTube kanalına konuk olan Arınç, Murat Çalık’ın sağlık durumunu hedef alan haberleri ‘ahlaktan ve edepten yoksun’ ifadeleriyle eleştiren Arınç, Yeni Akit’in ‘Murat Çalık turp gibi’ başlığıyla yaptığı habere ilişkin konuştu.

Arınç, “Bir utanmaz gazete var. Ahlaktan, edepten yoksun bir gazete. Gözlerini hırs bürümüş. Manşet üstünde bir başlık atmış. Buradan söyleyeyim. Murat Çalık turp gibi falan değil. Murat Çalık'ı ben ziyaret ediyorum, ettim” dedi. Eleştiriler yalnızca gazeteyle sınırlı kalmayan Arınç, Çalık’a yaptığı ziyaretin de bazı çevrelerce eleştirildiğini belirterek, “Zannediyorlar ki ben sadece Murat Çalık'ı ziyarete gittim. Ben ekonomist değilim kardeşim, ben hukukçuyum. Benimle hukuk adına konuşun siz” sözleriyle kendini savundu.

Bülent Arınç’ın açıklamalarına Yeni Akit cephesinden de yanıt gecikmedi. Gazete, resmi sitesinden yayınladığı haberle Arınç’ı ‘seviyesiz saldırı’ yapmakla suçladı.
‘Asıl utanmaz sensin Arınç!’ başlığıyla verilen haberde, Arınç’ın son dönemde ‘milletin değerlerine ters düşen’ açıklamalar yaptığı öne sürüldü. Gazete, Arınç’ın CHP’li bir belediye başkanını savunmasını eleştirerek, bu tutumun AKP’nin kurucu değerleriyle bağdaşmadığını savundu.
Gerçek Gündem
Kayyum 1 ton 600 kilo kadayıf yemiş, 92 bin TL’ye kahve fincanı almış218 izlenme
Naylon fatura vurgunuyla gündeme gelmişti: Yunus Emre Vakfı'nın eski başkanı Şeref Ateş gözaltına alındı21 izlenme
Prens Charles ilk kez görev başında görüldü! Göze çarpan kırmızı kutuda birçok belge var.36 izlenme
Erdoğan’ın hesabıyla millet bir bardak çayla, bir simide bile layık görülmüyor29 izlenme
Hatay Valiliği'nden Suriye’ye yol ve köprü ihalesi!98 izlenme
Hindistan'daki uçak faciasının kaza anları anbean böyle kaydedildi80 izlenme
Halk 'Siyaset çözüm üretemiyor, ekonomi berbat' diyor!64 izlenme
Hakaret davasında örnek Atatürk kararı! 'Rize dönmesi Şevki Atatürk’e laf söyleyemez!'795 izlenme