CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 50 başsavcı için lüks cip alınacağı iddiasını Meclis’in gündemine taşıdı.
Erkek verdiği önergesinde, “Tasarruf söylemlerinin arttığı ve ekonomimizin ağır bir kriz içinde bulunduğu bu süreçte, tasarrufun daha çok ‘yurttaşlara tavsiye' niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır. Kamu harcamalarının kısılmadığı, örtülü ödeneğin rekor kırarak Nisan ayı için 403 milyon lira kullanıldığı düşünülünce durum daha net anlaşılmaktadır. Bunlara bir başka örnek ise Bakanlığınızla ilgili bir iddiaya dayanmaktadır. İleri sürülen iddia 50 Başsavcı için lüks marka cip alınacağı yönündedir” ifadelerini kullandı.
Erkek, Adalet Bakan Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde şu soruları sordu;
1 Bahsi geçen iddia doğru mudur? 50 Başsavcı için lüks marka cip alınacak mıdır?
2 Satın alma yöntemi mi, yoksa kiralama mı yapılacaktır?
3 İddia doğru ise bu araçların alım nedeni nedir?
4 Araçların alımı söz konusuysa bir araç ne kadara mâl olacaktır? Ortalama aylık masrafları ne kadar olarak hesaplanmaktadır?
5 Daha önceden gelen Başsavcılar için lüks araç alınması gibi bir gelenek var mıdır? En son ne zaman böyle bir alım yapılmıştır?”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/50bassavciyalukscipchpskandaliddiayimeclisetasidi4827221/
Kayseri Valisi İsmailağa Tarikatı üyelerini makamında kabul etti9 izlenme
Almanya'yı sığınmacı korkusu bastı! ''Erdoğan'a her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var'' dediler34 izlenme
Cemal Enginsoy, Meclis konuşmasında Atatürk'e hakaret edenlere açtı ağzını yumdu gözünü!113 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Çok Daha Fazla Çalışacağız"32 izlenme
Buket Aydın'ın pozları olay oldu!181 izlenme
‘Cennet gören mezar yeri’ satan emlakçı belediyeye başkanvekili oldu!314 izlenme
AKP'nin Dış Politikasını Kara Para Trafiği Belirliyor !518 izlenme
102 yıl sonra gelinen nokta bu! Atatürk Anıtı’na çelenk konulması yasaklandı!69 izlenme