Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti.
FOTOĞRAF AYARI
Erdoğan'ın Hüseyin Gazi Cemevi'nden basına servis edilen fotoğraflarında bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı.
Basına servis edilen fotoğraflarda, Erdoğan'ın arkasında yer alması gereken Atatürk, Hacı Bektaşı Veli ve Hz. Ali'nin fotoğraflarının yerlerinin değiştirildiği ortaya çıktı.
ZİYARET ÖNCESİ TADİLAT
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl sonra gittiği cemevi olan Hüseyin Gazi Cemevi'nde ziyaret öncesi AKP'li Mamak Belediyesi tarafından tadilat yapıldığı ve bazı düzenlemelerden geçtiği öğrenildi.
Düzenlemeden önceki fotoğraf:

Düzenleme sonrası fotoğraf:

"CÜMBÜŞ EVİ"
Edoğan, Belediye Başkanlığı günlerinde Karacaahmet’de Cemevi açma izni isteyen Alevi yurttaşlara hitaben, “Cemevi Cümbüş evi, ne izni!” ifadelerini kullanmıştı.
"İSLAM'DA TEK İBADETHANE VARDIR CAMİ"
2013'te AKP’li İç Anadolu milletvekilleriyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda Aleviler ve cemevi meselesi gündeme geldi. Erdoğan, “Alevilik din mi diye soruluyor” diyerek de şöyle devam etmişti:
“Din değil. İslam içinde bir kurum olarak görünüyor. Net bir tanımı yok. Biz geçmişte Ali’yi çok sevenler olarak görürdük ama bunların Hazreti Ali ile alakaları yok yaşam tarzı olarak. Bizim yaşam tarzımıza uygun olan Türk Alevileri. Öbürleri ise tamamen farklı yerde. Cemevleri ibadethane değil. İslam’da tek ibadethane vardır, cami. Cemevleri kültür evleridir. Alevilerin sorunları Kürtlerden fazladır söylemi de doğru değil. Onların sesleri fazla çıkıyor.”
"İSLAMİYET'TE BÖLÜNMEYE SEBEP OLUR"
2014’ün temmuz ayına gelindiğinde ise dönemin Erdoğan Alevi sivil toplum örgütleri ile iftarda buluştu. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan şunları söyledi:
“Alevi kardeşlerim cemevine ibadethane diyorsa, benim itirazım olmaz. Ama şahsi görüşüm, böyle bir yasal statü İslamiyet'te bölünmeye sebep olur. Biz Alevi kardeşlerimizin inançlarına saygılıyız ve üzerimize ne düşerse de yapmak istiyoruz.”
KRT
Skandal iddia: Kurye katili Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna Türk vatandaşlığı verildi!14 izlenme
Sağlıkta şiddet önergesini reddeden AKP'nin Sağlık Bakanlığı: Espri yapın!104 izlenme
İstanbul’da kırmızı et fiyatlarında 3 ayrı tarife30 izlenme
AKP'li Belediye Başkanından AKP'li üyenin neden iki komisyona yazıldığını soran CHP'li kadın meclis üyesine çirkin sözler! “Hanımefendiye yakışacak şekilde orada öyle durun”41 izlenme
Ahlak sınırlarını aşan konuşma! Bir kadına 'Sen kaç modelsin yavrum' diyen kişi AKP'li milletvekilinin kardeşi çıktı iddiası!40 izlenme
Merkez bankasının faiz kararına ilişkin yazan Selvi, "Büyük bir sürpriz olmazsa" ifadesinin açıklamasını yaptı.23 izlenme
Serdar Ortaç: Başkan Erdoğan’ı seviyorum, Türk liramızı bile kıymetli hale getirdiler80 izlenme
Şikâyetler yüzde 20 arttı: “Zam gelecek bahanesiyle sigara satmıyorlar”27 izlenme