Sinan Ateş’in kardeşleri Selma Ateş Kazanç, Sevda Ateş ve anneleri Saniye Ateş, sosyal medya üzerinden Saniye Ateş'e ve Sinan Ateş'e küfür eden "Fakülte Reisi" adlı sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, 5 sanığa 218 yıl arasında değişen hapis cezaları verilirken, 10 sanık hakkında ise beraat kararı çıkmıştı.
Kararın ardından Sincan Cezaevi Kampüsü önünde Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş ve avukatları basın açıklaması yapmış, Anne Saniye Ateş, "Bu davadan ve sonuçtan memnun değilim. Giden geri gelmiyor, bir oğul verdim, eş verdim. Gölbaşı Ülkü Ocakları’ndan olduğu söylenen kişi geldi kızıma saldırdı. Devlet Bahçeli gurur duysun. Ben oğul teslim ettim onlara, tabutla gönderdiler bana. Ateş ailesinin hepsini mi öldürmek istiyorlar? Buradayım korkmuyorum. Benim oğlum ne yaptı, benim oğlum 'emredersin' demekten başka ne yaptı?"şeklinde konuşmuştu.
Söz konusu açıklamanın videosunu paylaşan "Fakülte Reisi" isimli sosyal medya kullanıcısının anne Saniye Ateş ve Sinan Ateş'e hakaret etmesi üzerine Sinan Ateş’in kardeşleri Selma Ateş Kazanç, Sevda Ateş ve anne Saniye Ateş, paylaşımı yapan kişi/kişiler hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
KAMU DAVASI AÇILMASI TALEP EDİLDİ
Suç duyurusunda, "Şüpheli şahıs suikasta kurban giden Doç. Dr. Sinan Ateş ile ilgili olarak sarf etmiş olduğu bu sözler, hem şuan hayatta olmayan Doç. Dr. Sinan Ateş’in manevi hatırasını karalama ve hakaret etme, hem de gözünün yaşı dinmeyen anne Saniye Ateş’i hedefe alarak hakarette bulunmak saiki ile söylenmiştir. Şüpheli bu paylaşımlarından pişman olmak bir yana dursun, kendisine ait “X” sosyal medya hesabı üzerinden sistematik olarak hakaret içerikli söylemlerini uzun süredir sürdürmektedir.” ifadeleri yer aldı. Suç duyurusunda, soruşturma açılarak şüphelinin ya da şüphelilerin kimliklerinin tespit edilerek hakaret suçundan cezalandırılması ve kamu davası açılması talep edildi.
Tele1
Eski Avcılar Belediye Başkanı Benli hakkında tahliye kararı... Soylu'nun imzasıyla süreç değişti: "Bir kurban aranmış ve ben seçilmişim"56 izlenme
"Beni her zorluğa rağmen okuttun" dedi teşekkür olarak babasına hayali olan traktörü aldı80 izlenme
Mahkemenin hatasıyla 9 kişi hâlâ tutuklu45 izlenme
İbrahim Kalın'ın çifte maaşına zam kıyağı!41 izlenme
Sağlık Bakanlığı'ndan sağlık çalışanlarına istifa ve izin yasağı!126 izlenme
AKP'lilere vergi ve hastane kıyağı!635 izlenme
Kolombiyalı uyuşturucu kartelleri, BAE’de gördükleri baskıdan bunalınca Türkiye’ye kaçmaya başladı!34 izlenme
Bahçeli: "Öcalan için şartlar artık oluşturulmalı"18 izlenme
Mehmet Şimşek "vergi artışı" yok dedi ama Şenol Babuşcu'ya fena yakalandı! Babuşcu artırılabilecek vergiyi açıkladı
Türkiye'den yurt dışına 20 milyar dolarlık rekor göç
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli ve milli kaynaklarla yapılan üretimler nedeniyle dışa bağımlı birçok ürünün sadece Türkiye'de yapıldığını açıkladı
AKP iktidarı, Amerikancılığını darbe şalıyla kapatmak istiyor!