Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in geçtiğimiz sene 30 Aralık Cuma günü Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da silahla vurularak öldürülmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada ikinci bir savcı görevlendirirken, dosya milliyetçi kesime yakınlığıyla bilinen Başsavcıvekili Durdu Özer’in koordinatörlüğüne verildi.
T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, soruşturmanın emniyet ayağına ilişkin olarak da önemli bir iddia gündeme geldi. MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındıktan sonra hızla serbest bırakılan Tolgahan Demirbaş hakkında savcılığın “polis eşliğinde getirilmesi” talimatı verdiği, buna karşın Emniyet'in Demirbaş’ın “adresinde bulunamadığı” yanıtı verdiği öne sürüldü.
Yaşanan kriz sonrası dosya için önceki gün ikinci savcı görevlendirilmesinin ardından, “tetikçillik”le suçlanan firari Eray Özyağcı’yı cinayet sonrası Ankara dışına çıkardığı iddia edilen Demirbaş, bugün adliyeye getirildi. Yeni savcı tarafından ifadesi alınan Demirbaş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
Demirbaş’ın yanı sıra bir kişinin daha adliyeye getirildiği belirtildi, ancak savcılık kaynakları bu isme ilişkin bilgi vermedi. Eray Özyağcı’nın aranmasına ise devam edildiği kaydediliyor.
Soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk’ün de bulunduğu 13 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında “firari tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri” ortaya çıkan iki Özel Harekât polisi de yer almıştı.
TOLGAHAN DEMİRBAŞ KRİZİ
Soruşturma sürerken, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı bir evde gözaltına alındığı, ancak adliyeye getirilmeden savcılık kararıyla serbest bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Bu gelişmelerin ardından “firari tetikçi Eray Özyağcı’yı cinayet sonrasında Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen Demirbaş konusunda adliye ve Emniyet arasında kriz çıktığı öne sürüldü.
İddiaya göre savcılık, Emniyet'ten, olay yerinde keşif yaptığı da öne sürülen Demirbaş’ın polis eşliğinde adliyeye getirilmesini talep etti. Ancak Emniyet Demirbaş’ın adresinde bulunamadığı yanıtı verdi.
DEMİRBAŞ'IN İFADESİNİ YENİ SAVCI ALDI
Bunun üzerine dosyada ikinci bir savcı görevlendirilirken, olayın başından beri soruşturmaya bakan savcı ise izne ayrıldı. Yeni savcının dosyayı devralmasının ardından Demirbaş, bugün polis eşliğinde adliyeye getirildi. Demirbaş’ın ifadesi de yeni savcı tarafından alındı.
Dosya için yeni görevlendirilen savcı, “tetikçiyi Ankara dışına çıkardığı” öne sürülen Demirbaş hakkında tutuklama talep etmedi. Savcı, Demirbaş’ı “adli kontrol” talebiyle hâkimliğe sevk etti. Dosya üzerinden talebi değerlendiren nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği de Demirbaş’ı “adli kontrol” kararı vererek serbest bıraktı.
AKP'li eski vekilden partisine kuruluş yıldönümünde zehir zemberek sözler: "Artık hiçbir şey eskisi gibi değil"24 izlenme
AKP’den yeni sistem için üst üste revize açıklamaları!118 izlenme
Fransa ve İngiltere’den Türkiye kararı45 izlenme
İstanbul'dan ev alma imkanı kalmayınca... Bu da EYT göçü: Burada fiyatlar uçtu!37 izlenme
İlker Başbuğ’a 3 yıla kadar hapis istemi43 izlenme
Bloomberg: Erdoğan’ın seçim dertlerine petrol şoku da eklendi37 izlenme
Özgür Özel: "AKP vatandaşı dolandırdı"16 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Özgür Özel'i hedef aldı!132 izlenme
Güllü cinayetinde kritik gelişme: Yeni deliller ortaya çıktı! Soruşturmanın seyrini değiştirecek mesajlar
TBMM'den geçiyor: Vergi ve harçlar katlanıyor! Hangi meslek grubu ne kadar etkilenecek?
Dilan ve Engin Polat’ın avukatı: "Kara para aklama olduğu kanıtlanırsa davadan çekilirim"
Atatürk posterine saldıran cübbelinin ifadesi ortaya çıktı