Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından cinayete ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bursa’da toplu açılış töreninde konuşmuş, Erdoğan’ın konuşması sırasında Ateş’in adının yazılı olduğu siyah atkılar açmıştı. Atkıları, Erdoğan’ın konuştuğu sahneye doğru tutan gruptakiler, “Sinan için adalet” ve “Duyun sesimizi artık” sloganları atmış sonrasında pankartlar güvenlik güçleri tarafından toplatılmıştı.
Bursa’da yaşanılanların ardından Sinan Ateş’in dayısı ve uzun yıllar MHP’de yöneticilik yapan Halil İbrahim Bozkurt, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi. Ateş’in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü öne süren Bozkurt, şunları kaydetti:
“Hala kamuoyunda katilleriyle alakalı, ‘Bulunamadı’ falan… Herkesin bildiği bir sır. Şurada sokakta kime sorsanız, ‘Sinan Ateş’in katilleri kimdir’ diye; bunu herkes bilir.
Bizim evladımızın katili Meclis’tedir. Bunu Türkiye’de biliyor. Orası onlara kalmayacak, onlara dar olacak.”
Bozkurt’un açıklamalarının ardından Sinan Ateş'in ailesinden yeni bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Devletimizin bu cinayeti tüm yönleriyle aydınlatacağından şüphe etmiyoruz." denildi.
Aile adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“30 Aralık 2022 günü Cuma namazı çıkışı hain bir suikast sonucu şehit edilen eşim Sinan Ateş'in cenazesine ve ardından okutulan Kur'anı Kerim tilavetlerine katılım sağlayan, memleketin dört bir yanında gönülden dua eden, Kur'anı Kerim okuyanokutan, hayırlar dağıtan herkese Ateş ailesi olarak teşekkür ediyoruz.
En başından beri hassasiyet gösterdiğimiz üzere sürecin hukuki ve vicdani bir şekilde yürütülmesinin sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Devletimizin bu süreci Türkiye'nin demokratik bir hukuk devleti olduğuna daire inançları yaralamak yerine pekiştirecek şekilde yürütüldüğüne inanıyoruz.
Mücadelemiz hukuki zeminde olacaktır. Aile olarak, üzerinde gizlilik kararı bulunan dosyaya dair haklılığımızdan, hukuka ve devlete olan güvenimizden kaynaklanan suskunluğumuzu korumaya gayret ediyoruz.
Her şeyden önce Allah'ın adaletinin tecellisine iman ediyoruz. Devletimizin, vicdanları yaralayan bu kahredici cinayeti tüm yönleriyle aydınlatacağından şüphe etmiyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tüm delilleri eksiksiz bir şekilde ve ivedi olarak ortaya koyacağına olan inancımız tamdır: "Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun."
Hukuki süreçleri ilk günden beri aile avukatımız Av. Ali Yücel takip etmektedir. Aile adına yaptığımız bu iki açıklama dışında söylenen hiçbir söz aile adına söylenmiş değildir. Bundan sonraki süreçte ihtiyaç hasıl olması halinde tarafımca ya da aile avukatımız tarafından açıklama yapılacaktır.
Ülkücü Şehit Sinan Ateş'in katilleri ve bu cinayeti azmettirenler muhakkak ki her iki dünyada da hesap verecektir. Şüphesiz ki Allah; hüküm ve hikmet sahibidir, her şeyden haberdardır. Dua ile...”
Kaynak: Gerçek Gündem
Binali Yıldırım’a mal varlığını sormuştu… ‘Servet 2002’den sonra oluşmuş’198 izlenme
Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri Ensar Vakfı Genel Merkezi'ne çağırdı!38 izlenme
Sur katilinin babasının ifadesi ortaya çıktı! "İmanlı biriydi namazını da kılıyordu"19 izlenme
İmamoğlu’nu suçlayınca gerçekle yüzleşmek zorunda kaldı546 izlenme
Gri pasaport davasında tutuklu olan Ersin Kilit’in avukatı: "AKP’yle bağlantılı olan herkes tahliye edildi"30 izlenme
Atatürk'ün ‘‘Doğudan batıya açılan pencere’’ dediği tarihi Ankara Palas da Beştepe’nin!188 izlenme
Prof. Dr. Ceyhan, sadece 27 gün kala son araştırmayı açıkladı!86 izlenme
Doğalgaza Eylül'de zam var mı? BOTAŞ açıkladı23 izlenme
EYT'lilere ve 7 bin 500 lira maaş alan emeklilere kötü haber: TBMM'ye sunulan önergede ortaya çıktı
Depremin vurduğu Malatya’da, 4 yıllık binanın kolon ve kiriş aralarından tahta parçaları çıktı
Osmanoğlu ailesi üyeleri Atatürk’e hakarete sessiz kalmadı
Elektrik Mühendisleri Odası'ndan Ferdi Zeyrek’in evinde inceleme