Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022’de, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’ndeki binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş ise hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasında 1’i avukat 18 kişi tutuklandı.
“HATIRLAMIYORUM”
Soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öktem’in, ifadesinde, yakın zamanda corona virüsü geçirdiği için hafıza kaybı yaşadığını ve incelemeye alınacak telefonunun açılış şifresini hatırlamadığını söylediği öğrenildi.
Şüphelinin telefonuna yüz tanımlama da yapmadığı için tüm cihazlarda uygulanabilen veri çıkarma tekniği ve disk içindeki tüm dosyalarla kopyasını çıkarma işlemi olan ‘imaj alma’ uygulanamadı. İmaj alabilmek için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
‘YER TESPİTİ YAPILAMASIN’ DİYE WIFI CİHAZI KULLANMIŞLAR
Soruşturma kapsamında tutuklanan ve tetikçiyi olay yerinden motosikletle kaçırdığı iddia edilen Vedat Balkaya’nın üstünde ise WiFi cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin, bulundukları yerin belirlenmemesi ve takibe takılmamak için hatsız telefonlarla WiFi cihazına bağlanıp, iletişim kurdukları da tespit edildi.
Öte yandan cinayet öncesi Sinan Ateş’in ofisinin bulunduğu bölgede keşif yapan ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlenen şüphelinin, olaydan önce gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği ortaya çıktı. Cezası 3 yılın altında olduğu için doğrudan açık cezaevine nakledilen şüphelinin, işlemlerin ardından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildiği öğrenildi. Ayrıca soruşturma kapsamında İstanbul’da 60’a yakın adrese baskın düzenlendiği ve çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü kaydedildi.
DHA
Trabzon’da vatandaşlar isyan etti: "Gürcü'nün parası Türk Lirası'nın yedi katı. Böyle ekonomik bataklık olur mu?"41 izlenme
Sadi Konuk Hastanesi doktoru Selçuk Köse coronavirüs nedeniyle yoğun bakımda200 izlenme
Kılıçdaroğlu'na şok! CHP'yi hedefe koydu, sosyal medya ayağa kalktı! Mesajına destek sadece yüzde 1!25 izlenme
Bir de Profesör olacak ! 'Özel döneminde sokakta yemek yiyen kadın dayak yer' dedi !462 izlenme
Fatsa’da ‘isyan’ ateşi: Fındık üreticisi mahsulünü yola döküp yaktı!34 izlenme
Diyanet 'Bilim Kurulu'na da göz dikti! Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı: Bilim Kurulu'nda Diyanet'ten de temsilci olsun153 izlenme
İmamoğlu: "Muhalefete muhalefet etme dönemi kapanmıştır"23 izlenme
CHP’li Karabat: "Tonlarca et, dört markete ucuza satıldı"53 izlenme
Mansur Yavaş'ın projesi gerçek oldu ve ilk hasat yapıldı!
Skandal! Polisleri şehit eden 2 hizbullahçı serbest kaldı!
Borsada dev şirketin vergi ödemediği ortaya çıktı! Yatırımcı resmi açıklama bekliyor
İlk icraatında ‘rüşvet haramdır’ tabelası astı, ikinci icraatında kayınbiraderini belediye başkan yardımcısı yaptı!