Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, 8 kişi için tutuklama 11 kişi için ise adli kontrol şartı kararı verdi.
Mahkeme, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke Belediyespor Kulübü Başkanı Sait Oğuz, Belediye Başkan Yardımcıları Şerife Yörükçü ve Ezgi Erdağ Demirtaş, Özel Kalem Müdürü Ersin Servi, Ayniyat Müdürü Erdoğan Gürbüz, festival organizasyon yüklenicisi Erman Fatih Kirişiçi ile muhasebe biriminden Osman Yılmaz'ın tutuklanmasına karar verdi. 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, belediye bünyesinde gerçekleştirilen bazı ihaleler, doğrudan temin işlemleri, festival ve organizasyon harcamaları ile reklam, matbaa, araç kiralama, yiyecekiçecek, gıda ve zirai malzeme alımlarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. 19 Haziran'da düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Mustafa Turgut'un yanı sıra belediye yöneticileri, çalışanlar ve belediyeyle ticari ilişkisi bulunan bazı şirket temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki sorgu ve işlemleri tamamlanan kişiler adliyeye sevk edilmişti.
İmamoğlu, Erdoğan dışındaki tüm liderlerden randevu istedi!70 izlenme
700 bin liralık borcu faizle 2,3 milyon liraya çıkan üretici: Bitmiş durumdayız62 izlenme
83 yıl oldu: Ulu Önder Atatürk, tüm yurtta minnet ve özlemle anılacak63 izlenme
Savcı Sayan, Kılıçdaroğlu'nun 'provokasyon' iddiasına yanıt verdi: Çay içmeye bekliyoruz.55 izlenme
Melih Gökçek'in uykularını kaçıracak kritik karar!19 izlenme
Alican Uludağ Metris Cezaevi'nden mesaj gönderdi! 'Kalemimi satmadım'22 izlenme
Pazarcık ve Elbistan depremlerinde can kaybı ve yaralı sayısı artıyor: Can kaybı 3 bin 432'ye, yaralı sayısı ise 21 bin 103'e yükseldi41 izlenme
Her şey Erdoğan için: Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline Erdoğan'ın mitingine katılımı zorunlu tuttu33 izlenme