İçişleri Bakanlığı, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı'nın görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Açıklamada, "Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma ve Rüşvet Almak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 14.07.2025 tarih ve 2025/824 sorgu sayılı kararı ile tutuklanması üzerine, Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır." denildi.
CHP’li belediyelere yönelik operasyon dalgasının son adresi Şile Belediyesi olmuştu. Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 4 şüpheli, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.
İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Tele1
Tepki çeken uygulama! Faturalarda 'koronavirüs' dönemi başladı!181 izlenme
En düşük emekli maaşı düzenlemesi Meclis'te kabul edildi23 izlenme
Fatih Altaylı'dan AB’den fon aldıkları ortaya çıkan TÜGVA SETA ve TÜRGEV yorumu: "Yurtdışından fon almak eğer vatana ihanet ise bunlar da mı vatana ihanet ediyor?"31 izlenme
MSB’den ‘Tuzla Piyade Okulu’ açıklaması: Personel görevden geçici olarak uzaklaştırıldı50 izlenme
İtalyan Başbakanı Meloni, Libya'dan göçün durdurulması için Erdoğan'dan yardım istedi30 izlenme
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Kaplan soruşturmasında yasa dışı dinleme iddiasına yalanlama34 izlenme
2 Suriyeli, 7 Türk'ü 'FETÖ' yalanıyla dolandırdı!33 izlenme
Erken seçim çağrılarına MHP'den yanıt26 izlenme