Hem alkollü içecekler hem de sigaranın Özel Tüketim Vergisi’nde (ÖTV) yüzde 47,40’lık artışın ardından sigaraya ilk zam geldi.
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı duyuruyla bir sigara grubunun ürünlerine 4 TL zam geldiğini söyledi.
Aybaş’ın aktardığına göre, en ucuz sigara 21,50, en pahalı sigara ise 25,50 TL’ye yükseldi.
TÜİK’in dün enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte, sigara ve alkol grubundan alınan özel tüketim vergisindeki artış oranı da belli olmuştu.
Yıllık üretici enflasyonu rakamlarına göre, hükümet, sigara ve alkol grubundan alınan ÖTV’ye yüzde 47,4 oranında zam yaptı.
Tütün içeren sigaralardan alınan asgari maktu vergi tutarı 0,4883'den TL'den 0,7197 TL'ye, maktu vergi tutarı ise 0,4851'den 0,7150 TL'ye çıkartıldı. Sigara fiyatlarının bu oranlardan sonra 4 TL ve üzerinde artması bekleniyordu.
2021 Aralık ayının başlarında da sigara fiyatları yüzde 10,5 ila yüzde 12,9 aralığında zamlanmıştı.
Sözcü
Emniyet arazileri ranta açılıyor!38 izlenme
İstanbul’da ‘hasta’ sayıları yüzde 87 arttı!67 izlenme
2 can gittikten sonra kabloyu yerin altına almak akıllarına yeni geldi!30 izlenme
Herkes heyecanla bekliyordu! Müge Anlı'dan izleyenleri üzecek haber geldi.27 izlenme
Narin'in nasıl öldürüldüğü belli oldu! İsmail Saymaz açıkladı120 izlenme
AKP'de rüşvet kavgası büyüyor! AKP'li belediye ile Bakanlığın davalık olduğu ortaya çıktı!77 izlenme
Esila Ayık'ın tutukluluğuna devam kararı! '135 sayfalık e-nabız raporu işe yaramadı'16 izlenme
Depremzede çocukların İsmailağa'nın işlettiği yurtta tutulduğu ortaya çıktı32 izlenme
TÜİK gerçeği ortaya koydu: Suriyeliler hızla doğururken Türkiye genç nüfusunu yitiriyor
'İmamoğlu'na Özgürlük' pankartı bu kez de Rize'de açıldı! "İmamoğlu’na özgürlük... İmamoğlu Rize’de... İmamoğlu her yerde..."
Bir AKP'linin dramı 'Evdekiler hep CHP'li' dedi intihar etmeye kalktı !
Kulis: Emniyet'te iç hesaplaşma mı başlıyor? "Bazı isimler suç örgütü gibi çalışıyordu"