Yeni yıla sayılı günler kala sigara ve alkollü içkiler dahil birçok kalem grubuna zam beklentisi yeniden gündeme geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, mevcut tabloya bakıldığında sigaraya paket başına yaklaşık 5 TL, alkollü içkilere ise yüzde 15 ila 20 arasında artış beklediklerini söyledi.

Yeni yıla girilirken temel tüketim ürünlerinden enerjiye kadar birçok kalemde fiyat artışı beklenirken, sigara ve alkoldeki olası zamlar da vergi politikalarının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere vergi oranları ile artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin fiyatlara doğrudan yansıtılması bekleniyor.
ÖTV oranlarının henüz netleşmediğini ifade eden Dündar, zamların kesinleşmesi için resmi açıklamaların beklendiğini ifade etti.

Dündar, “ÖTV oranları açıklandıktan sonra daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında alkollü içkilerde yüzde 15 ila 20 arasında, sigarada ise paket başına en fazla 5 TL civarında bir artış gündemde” açıklamasında bulundu.
Sözcü
Bursa Büyükşehir 'AKP AŞ'ye dönmüş! AKP'li ilçe başkanlarının görev yaptıkları belediye şirketleri!111 izlenme
Güran ailesinin ahırındaki 'mühimmat' görüntüleri ortaya çıktı: 400 adet kalaşnikof mermisi bulundu32 izlenme
İmamoğlu'ndan çok net seçim açıklaması: "Yetkiyi millet verir millet alır adaylığım kesin"18 izlenme
Skandal! Hak eden on binlerce öğretmen yıllardır eksik, hak etmeyenler fazladan uzmanlık ve başöğretmenlik maaş farkı almış!53 izlenme
Alman Bild gazetesinden Erdoğan yorumu: "Nefesi tükenmek üzere"33 izlenme
CHP’li vekil Melih Meriç, Gaziantep’teki fıstık mitingde konuşurken bir şahıs yanına yaklaşıp silahıyla havaya ateş etti! "Kimseyi konuşturmam"39 izlenme
Kaçak yapılaşmayla gündeme gelmişti: Tartışılan projeye bakanlıktan onay!50 izlenme
Genel Müdür açıkladı: DASK gidiyor yerine elektrik, su, doğalgaz ve internet aboneliğine ZAS geliyor30 izlenme