Yeni yıla sayılı günler kala sigara ve alkollü içkiler dahil birçok kalem grubuna zam beklentisi yeniden gündeme geldi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, mevcut tabloya bakıldığında sigaraya paket başına yaklaşık 5 TL, alkollü içkilere ise yüzde 15 ila 20 arasında artış beklediklerini söyledi.

Yeni yıla girilirken temel tüketim ürünlerinden enerjiye kadar birçok kalemde fiyat artışı beklenirken, sigara ve alkoldeki olası zamlar da vergi politikalarının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere vergi oranları ile artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin fiyatlara doğrudan yansıtılması bekleniyor.
ÖTV oranlarının henüz netleşmediğini ifade eden Dündar, zamların kesinleşmesi için resmi açıklamaların beklendiğini ifade etti.

Dündar, “ÖTV oranları açıklandıktan sonra daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında alkollü içkilerde yüzde 15 ila 20 arasında, sigarada ise paket başına en fazla 5 TL civarında bir artış gündemde” açıklamasında bulundu.
Sözcü
Fatih Altaylı açıkladı: "Bakanın özel kaleminin görevdeyken edindiği mal varlığı rekor kırdı"47 izlenme
Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisi iptal edildi!51 izlenme
Kılıçdaroğlu: Sen kim oluyorsun da benim Müslümanlığımı sorguluyorsun!302 izlenme
Son ankette Erdoğan'a büyük şok! CHP öne geçti, 3 isim de Erdoğan'a fark atıyor!25 izlenme
Yeni vergiler yetmedi şimdi de var olan vergilere büyük zam geliyor!704 izlenme
İmam Hatipli kızları gördükten sonra tahrik olduğunu söyleyen dinci öğretmen bunları yazdı!1760 izlenme
AKP’li yöneticinin ‘imam’ kardeşini ‘müdür’ yaptılar!84 izlenme
'Epistemolojik, Heteredoks, Ortodosk' dedi, Sosyal medyada bir Nebati videosu daha tık rekoru kırdı!58 izlenme