Yıl ortasında yüksek fiyatlarla satılan sıfır araçlarda, yıl sonunda stokları eritmek amacıyla otomobil firmaları yüksek oranlarda indirimler uygulamaya başladı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Görkem Konu, distribütörlerin stokları eritmek için ciddi kampanyalar başlattığını ve şu anda yüzde 2025 oranlarında indirimlere gidildiğini belirtti. Bu durum, sıfır araçlarda ve ikinci el araçlarda fiyatların düşmesine neden oldu.
Konu, Ticaret Bakanlığı'nın 6 ay 6 bin kilometreyle ilgili aldığı kararın, sıfır araç satışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu kararın ardından otomotiv yatırımının cazibesini kaybettiğini ve vatandaşların sıfır araç alımını durdurduğunu söyledi. Distribütörlerin stoklarını eritmek için yıl sonunda ciddi kampanyalar başlattığını ve yüzde 2025 oranlarında indirimlere gittiklerini belirten Konu, bu durumun hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araçlarda fiyatların düşmesine neden olduğunu açıkladı.
Daha önceki dönemlerde pandemi nedeniyle talep artışının fiyatları yükselttiğini belirten Konu, şu anda distribütörlerin elindeki stokları eritmek için ciddi indirimler yaptıklarını ve bu indirimlerin normal maliyet rakamlarına ulaşmak için yapıldığını ifade etti.
Yetkili bayi satış müdürü İsmail Kayacan da yaklaşık 2 aydır indirimlerin söz konusu olduğunu ve fiyat avantajının sene sonlarında olduğunu belirtti. Ancak, ocak ayından sonra fiyatların yine yukarıya doğru yükselmesini beklediklerini ifade etti. Sancar, 2024 model araçların satışının Şubat veya Mart aylarında başlayacağını ve bu araçların stoklardaki araçların yerini alacağını söyledi.
Araç almak için bayiye gelen müşterilerden Mehmet Beşir Sancar, kampanyadan faydalanmak istediğini ve sene sonunda araç fiyatlarında gerileme olduğunu belirtti. Ancak, 6 bin kilometre ile 6 ay satılmama durumunun aracıları rahatsız ettiğini ifade etti. Başka bir müşteri Aydın Güler ise fiyatların kendilerine fazla geldiğini belirterek, bütçelerine uygun araçlar bakmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Sedat Peker yandaş medyaya seslendi: "Hiçbir içerik üretemeyen zeka sahiplerini yenmek hiç de zor bir şey değil''62 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 15.191 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka 5.031.332'ye, can kaybı da 43.029’a yükseldi!61 izlenme
Kriz doğurganlık hızında: Türkler 1.2, Suriyeliler 5.336 izlenme
Anaokulundaki çocuklara inanılmaz işkence! İşte öğretmen ve kuruma yazılan ceza!31 izlenme
AKP’li belediyelere onay var, CHP’li belediyelere onay yok!57 izlenme
Türbanlı öğrenci şikâyet etti akademisyenin istifası istendi!556 izlenme
200 TL patlaması: Yüzde 32 bin artış24 izlenme
Mahkeme “THK Atatürk’ün Türk milletine emanetidir” dedi ve THK hakkında bakın ne karar verdi!128 izlenme