Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, emeklilere seyyanen zam yapılması durumunda oluşacak maaş farklarını değerlendirdi. Karakaş’ın hesaplamalarına göre, seyyanen zam vaadi yerine getirilmiş olsaydı, memur emeklileri 223 bin TL’den fazla zam alacaktı. SSK ve BağKur emeklileri içinse bu rakam 228 bin 426 TL’ye kadar çıkacaktı.

Karakaş, zam oranlarını değerlendirerek, "Memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 16,43 seviyesinde kalırken, SSK ve BağKur emeklilerinde bu oran yüzde 17,40’a yükseldi. Ancak yapılmayan zamların ve enflasyon farklarının eklenmesiyle kayıplar her geçen gün büyüyor” dedi.
Faiz etkisine de dikkat çeken Karakaş, zamların gecikmesi nedeniyle borç yükünün giderek arttığını belirterek, "Bu rakamlara faiz de eklendiğinde mağduriyet daha da büyüyor. Hükümetin bu konuda adım atması, emeklilerin alım gücünü bir nebze olsun artıracaktır” ifadelerini kullandı.
McKinsey ile gizli anlaşma!978 izlenme
Bakanlar için yasa teklifi47 izlenme
Limanları yandaşa peşkeş çekmişlerdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması!48 izlenme
e-nabız verileri Katarlılara satıldı iddiasına Bakan'dan açıklama: 'Ben bile Bakan olarak...'23 izlenme
Saray’dan AYM’nin Can Atalay kararına tepki: "Hiçbir icrai etkisi olmaz"29 izlenme
AKP’li başkan yardımcısı: "Elektrik faturaları abartılıyor"61 izlenme
Diyarbakır ve Bitlis'te PKK saldırıları: 1'i asker 3 şehit, 4 yaralı136 izlenme
Uşak Belediyesi'nden ABD'ye şok yaptırım! Şimdi Amerika düşünsün!230 izlenme