Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Hizmet dökümünüzde "S" harfi gördüyseniz dikkat! eDevlet’ten hizmet dökümünüzü kontrol etmeyi unutmayın!" ifadelerine yer verildi.
2016 ila 2025 yılları arasında yapılan geriye dönük taramalarda 1 milyonun üzerinde emeklinin işlemleri 'şüpheli' olarak işaretlenirken, yürütülen soruşturmaların ardından SGK tarafından 206 bin emeklinin maaşı iptal edildi.
130 BİN EMEKLİNİN MAAŞI TEHLİKEDE
Bu yıl oluşturulan yeni ekiplerle birlikte yapay zeka destekli uygulamalar aracılığıyla milyonlarca vatandaşın çalışma geçmişi geriye dönük taranırken, çok sayıda yeni şirket için işlem gerçekleştirildi. Bu şirketlerde çalışan emekli ve emekli adaylarının eDevlet'lerinde yer alan hizmet dökümüne 'Ş' ifadesi düşülürken, söz konusu vatandaşların adreslerine gönderilecek tebligat ile ifadeye çağrılacakları öğrenildi.

3 GÜN İÇİNDE İFADE VERECEKLER
SGK tarafından adreslere gönderilen tebligat sonrasında ilgili kişiler, 3 gün içerisinde belirtilen SGK il ya da ilçe müdürlüğüne savunma vermek zorunda. Söz konusu savunmanın ardından yapılan denetimlerin bitirilmesiyle birlikte, sahte sigortalılık ya da farklı bir işlem nedeniyle usulsüzlük yaptığı tespit edilen emeklilerin aylıkları kesilecek.
Maaş kesme cezasının yanı sıra söz konusu emekli adayları, silinen prim günlerini tamamlamadıkları sürece yeniden emekli olamayacaklar. Ayrıca bu kişilerin yıllar boyunca elde ettiği emeklilik maaşları da yasal faiziyle birlikte geri alınacak.
Sözcü
Erkan Baş AKP'li vekillere 'Sadece eli Fethullah'ın eline değmeyenler el kaldırsın' dedi, el kaldıran olmadı!69 izlenme
AKP'li Uşak Belediyesi'nde yolsuzluk bitmiyor!171 izlenme
'Kemalizm öldü' diyorlardı ki cevabı halk verdi, geldikleri gibi gittiler!17 izlenme
Can Ataklı 'Sen 8-9 yıldır Esad düşmanlığı yapıyorsun, bükemediğin eli öpüyorsun ve buna zafer diyorsun !'264 izlenme
CHP ve İYİ Partili vekillerden 13 aydır ücretlerini alamayan maden işçilerine destek59 izlenme
90 milyon liraya mal olan bu fabrika 3 milyon liraya yıkılacak!142 izlenme
Ukrayna ordusu Rus hedeflerini insansız hava aracı destekli operasyon düzenleyerek havadan vurdu!89 izlenme
Erdoğan’ın dostu Remzi Gür, müze yapacağım diye aldığı araziyi nargile kafe yaptı!110 izlenme
Kölelik düzenine itiraz eden sendikacı Mehmet Türkmen tahliye edildi
Bakan Koca açıkladı: 24.856 yeni vaka tespit edildi, 28.935 kişi sağlığına kavuşurken, 193 kişi hayatını kaybetti!
BDDK'nın son düzenlemesi hakkında yabancılar ne düşündü?
Mansur Yavaş'ın açıklamasında çok şey anlatan örnek