Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay Cumhuriyet'ten Sinem Nazlı Demir'e konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altay, iktidarın son dönemdeki politikalarını eleştirdi.
AKP’nin üst yönetiminde İstanbul’u kaybetmenin “hazımsızlığı” olduğunu söyleyen Altay, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” sözünü hatırlatarak, “Korku bacayı sardı” diye konuştu.
'ERDOĞAN ÇOK PİŞMAN'
Altay, Erdoğan’ın geçen cuma namazı sırasında Sezen Aksu’ya yönelik olduğu düşünülen “Dillerini koparırız” sözlerine ilişkin de konuştu.
Erdoğan’ın çok pişman olduğunu söyleyen Altay, “Buradan çark etmeyi denedi. Gazetelere televizyonlara haberler gitti, bunu yayınlamayın dendi ama iş işten geçti. Ok yaydan çıktı. Böyle büyük bir mahcubiyet var” dedi.
'CUMHURBAŞKANI, TROLLERİN PEŞİNDEN GİDER HALE GELDİ'
AKP’de ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da, Organize Sanayi Bölgeleri’ne (OSB) üç gün boyunca elektrik ve doğalgaz verilememesinin, zamlı elektrik faturalarının ve İstanbul Havalimanı’nda yaşananların mahcubiyeti olduğunu söyleyen Altay, “Bu mahcubiyetleri kapatmak isteyen Erdoğan ve ekibi algı yönetmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı, trollerin peşinden gider hale geldi. Çekilmiş fotoğraf bulunca mal bulmuş fare gibi atladılar. Vay efendim kar yağıyor sen niye lokantaya gittin?” dedi.
AKSAYAN SORUNLAR İÇİN İKTİDARI İŞARET ETTİ
“Bu yemek, İstanbul’da karla mücadelede İBB bakımından hiçbir işi aksatmış değil” diyen Altay, TEM Otoyolu, E5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul Havalimanı’nda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade etti.
Altay, yolların sorumluluğunun Karayolları Genel Müdürlüğü’nde ve İstanbul Havalimanı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda olduğunu söyledi.
KRT
Seçim sonrası ilk büyük ihale: Uluslararası sermayeye 10 milyar dolarlık tıbbi cihaz pazarı128 izlenme
"Erdoğan'a itaat edeceksiniz" diyen ismin Pensilvanya fotoğrafı çıktı!106 izlenme
Kiloyla alma devri bitti: Bir patlıcan 3.40, bir domates 5.75 lira34 izlenme
Cumhurbaşkanlığı anketinde Erdoğan'a kötü haber: Her 2 aday da fark attı15 izlenme
Kaşıkçı'nın hesabını soramadı!118 izlenme
AB’nin dijital corona aşısı pasaportu hazır: Türkiye aşı pasaportunda yok!79 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun Kiptaş skandalında söz ettiği 'uyanık' şirket ortaya çıktı!54 izlenme
Suriyeliler kayıtlı oldukları illere gidecek… Peki hangi ilde kaç Suriyeli var?141 izlenme
Yüksek doğalgaz faturasının nedeni ortaya çıktı!
Sedat Peker'den flaş iddia! AKP'li hangi isim Sezgin Baran Korkmaz'dan araba aldı?
Fabrika beklenirken 7 bin araç yolladılar! Çinli otomotiv devi tek çivi bile çakmadı
Trump'ın 'Gazeteci olduğunuzdan emin misiniz ?' sözleri çok konuşuldu, peki Hilal Kaplan Trump'a ne sordu ?