21 Haziran'da meydana gelen sel felaketinde 6 kişinin yaşamını yitirdiği Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin harcamaları tartışma yarattı. “İkram ve ağırlama” için 2 yılda 81 milyon lira ayıran AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, “Dere ıslahı” için ise 3 yılda 31 milyon lira ödenek kulandı.
BÜYÜK RAKAM FARKI
2014 ile 2017 yılları arasında İsmetiye, Mandıras, Cilimboz, Kaplıkaya, Oylat Kaplıca, Gökdere ve Mudanya derelerinin ıslahı ile Nilüfer Panayır Mevki Şev düzenlemesi konularında çalışmalar yapıldı.
Bunların toplam tutarı 30.9 milyon lira oldu.
Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, belediye, yağmur suyu altyapı çalışmaları için de 2 yılda 26.4 milyon lira harcadı. Belediyenin olası sel felaketleri ve su baskınlarına karşı yaptığı harcamaların 5 yıllık toplamı bile ikram ve tanıtıma 2 yılda yapılan harcamadan düşük kaldı.
Üstelik 21 Haziran'daki sel felaketinin, ıslah edilen Mandıras Deresi'nde yaşanması tartışmalara yol açtı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘İkramReklamAğırlama'ya ise 2018 ve 2020 yılları arasında tam 80.9 milyon lira harcadı.
SAYIŞTAY RAPORU
Büyükşehir Belediyesi'nin, 2019 ve 2020 yılları arasındaki 4 büyük ihalesi de yasaya aykırı bulunarak, Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildi. Sayıştay'ın Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik hazırladığı son raporunda da ihalelere yönelik bir dizi eleştiri yer almıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/selfelaketininvurdugubursadabelediyeninikramh39787.html
Akademide liyakat krizi yargıyı karıştırdı! Mahkemeler arasında hukuk mücadelesi18 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'yanlıştı ama yaptık' dediği tünel çöktü!2073 izlenme
AKP’li belediyenin yap-bozu ile vatandaşın 25 milyon TL'si çöpe gitti!66 izlenme
Eti Maden'in yıllık cirosu 572 milyon dolar olan şirketleri denetlenmiyor: Yurtdışı saltanatı!84 izlenme
Sakarya Büyükşehir Özel Kalem'e özel atama!154 izlenme
Lübnanlı yetkililer duyurdu: Çağrı cihazlarının nasıl patlatıldığı ortaya çıktı!28 izlenme
Garibanın iftarı: Zenginler sofralarını donatırken, yoksul ailelerin sofrası bu yıl çok daha fakir olacak131 izlenme
Bir AKP'linin mantığıyla elektirik zammı yorumu !4373 izlenme
Numan Kurtulmuş "yanlışımız nedir?" dedi, toplantı karıştı!
Yangın şehitlerinin araçlarının görüntüsü ortaya çıktı: Kaçtıkları yerde alevlerin arasında kalmışlar
Ali Yerlikaya: "Sarallar organize suç örgütü çökertildi"
Fatih Altaylı'nın yazısı Erk Acarer'i kızdırdı: 'Kutuyu kötü açarım, insan içine çıkamazsınız...'