TBMM'de oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun MHPAKPDEM Parti oylarıyla PKK elebaşı Öcalan'a heyet gönderme kararına karşı tepki eylemi düzenlendi.
İstanbul Kadıköy'de düzenlenen eylemde konuşan Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba, şehit oğlunun kutu içinde sakladığı ayakkabıları göstererek, “Bunları bile atamıyorum. Kokluyorum; ‘Oğlum’ diyorum, ‘Şehit olduğunda kahvaltı yapmış mıydın, uykuna doymuş muydun, su içmiş miydin? Ben bunları yaşıyorum” dedi.
İktidara seslenen Akbaba, “Sen benim çocuğumu katilini ne hakla affediyorsun? Ben şimdi bu PKK terör örgütü, Amerika’nın, İsrail’in kölesi insanlarla mı barışacağım? Niye benim kapımı çalmıyorsun? Türk milletine,, şehit analarına saygı duymuyorsunuz” dedi.
Şehit Anaları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Pakize Akbaba komisyonun Öcalan kararına tepki olarak Kadıköy İskele Meydanı’nda "Adalet Masası” eylemi gerçekleştirdi.
Kamuoyunda “Pakize Ana” olarak bilinen şehit annesi Akbaba’nın “Kadıköy sahilde Atatürk büstünün olduğu yerde kuracağım ‘Adalet Masası'na tüm vatanseverleri davet ediyor ve ‘Türk Bayrağı" ile bekliyorum” çağrısıyla gerçekleştirdiği protestoya çok sayıda yurttaş katılım gösterdi.

Atatürk heykelinin önünde kurduğu “Adalet Masası” yazılı masada destek için gelen vatandaşlarla konuştu. Akbaba, “Terörsüz Türkiye” adı verilen sürece ve İmralı’ya TBMM Heyeti gönderilmesi kararına ilişkin, “Bizi daha çok yaraladı, belki bu çocuğumun haberini almaktan daha çok üzdü...Ey Bahçeli, ey Tayyip Erdoğan...Benim çocuğumun katilini affedemezsiniz ” dedi.
“Adını koydular işte, "Terörsüz Türkiye'...Şimdi de herşey bitti; vekiller mi gidecek yoksa bebek katili mi gelecek” diyen Akbaba, "Ben şimdi bu PKK terör örgütü Amerika’nın, İsrail’in kölesi insanlarla mı barışacağım? 60 bin kişinin katiliyle mi barışayım?..Kan davası olsa dahi iki tarafın görüşünü alıyorlar...Niye beni çağırıp benim sorularımı dinlemiyorsun? Niye benim kapımı çalmıyorsun, ‘Pakize Ana bu vatan için şehit verdin. 60 bin şehidin katilini affedeceğim (diye)’ .... Benim vergimle ceylan derisi koltukta oturuyorsunuz, ondan sonra şehide saygı duymuyorsunuz. Türk milletine saygı duymuyorsunuz, şehit analarına saygı duymuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Şehit oğlunun ayakkabılarını hala sakladığını gözyaşları içinde anlatan Akbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:
PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için umut hakkı talep edilmesine sert tepki gösteren şehit annesi, "Sen ne demek istiyorsun, benim çocuğumu katilini ne hakla affediyorsun? Sen benimle tabuta mı sarıldın? Yok. Senin çocuğuna mı kurşun sıkıldı? Çürüğe çıkardın, asker de olmadı" dedi.
halktv.com.tr
Kaynak:ANKA
AVM’lerden vaka haberleri gelmeye başladı!68 izlenme
Erdoğan'a soğuk duş! Ekrem İmamoğlu anketlerde fırtına gibi esti geçti!16 izlenme
Memleket Partisi'nin İstanbul teşkilatında 100'den fazla üye, zehir zemberek sözlerle İmamoğlu'na destek olmak için istifa etti!31 izlenme
Özgür Özel: "Partinin genel başkanlığına bir kayyum atansa o kayyum orada 6 gün durur. Çünkü partinin genel başkanının durduramadığı bir süreçtir bu"8 izlenme
Enflasyon açıklandı, yurttaştan tepkiler var: "Dalga geçiyorlar, yalan söylüyorlar. Enflasyon düşmedi"5 izlenme
CHP’den Boğaziçi tepkisi: "Boğaziçi’nde İBB’yi yetkisiz kılmak, fiili kayyımdır"77 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile market genelgesi! İşte yeni yasaklar79 izlenme
Yargıdan Atatürk Orman Çiftliği kararı: 'Rezidans ve AVM yapılamaz'33 izlenme
İhale rekortmeni 5 şirketin ikisi satılıyor: Erdoğan'ın gazabına uğradılar
İBB, durdurulan yardım kampanyası ve bloke edilen hesaplar için dava açtı!
Eylem Tok’un firari oğlunun öldürdüğü gencin aile avukatı: "Babasıyla irtibatta olduklarını düşünüyoruz Biraz daha ileri gitse ben Eylem hanımı da tanımıyorum diyecek"
Batman'da 1 günde 300'den fazla yurttaş CHP'ye katıldı: "AKP'nin yönetemediğinin göstergesidir"