Para yutan şehir hastanelerinde rant savaşı patlak verdi. CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 yıllığına aldıkları bol kazançlı destek hizmet sözleşmelerinin dolmasına 6 ay kala kriz çıkarıp, “İşi bize tekrar vermezseniz hastanelerdeki işleri kilitleriz, kimse sağlık hizmet alamaz” tehdidinde bulunduklarını söyledi.
BAKAN SÖZ VERMİŞTİ
Devletin müteahhitlere 100 lira ödediği işleri müteahhitlerin 25 liraya taşeronlara yaptırdığını belirten Şahin, “5 yıllık rantın sonu gelince müteahhitler devleti tehdit etmeye başladı” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de yaptığı konuşmada, 5 yılın sonunda müteahhitleri aradan çıkarıp röntgen, laboratuvar, fizik tedavi, yemek, temizlik gibi destek hizmetlerini rekabete açarak ucuzlatacaklarını söylemişti. Hükümet, devleti 25 yıl boyunca para ödemeye mahkum eden sözleşme detaylarını ‘ticari sır' gerekçesiyle açıklamazken, CHP'li Şahin, milletten saklanarak imzalanan gizli sözleşmeleri bulduğunu söyledi.
Şahin, Sağlık Bakanlığı'nın hastane müteahhitlerine ‘kira' ve ‘hizmet bedeli' adı altında iki ayrı ödeme yaptığını, hizmet bedeli sözleşmelerinin her 5 yılda bir yenilenmesi gerektiğini belirtti.

5 YILLIK AYRICALIK BİTİYOR
Şehir hastanelerinde asıl büyük kazancın görüntüleme, laboratuvar, kemoterapi ilaç hazırlama, fizik tedavi, sterilizasyon ve dezenfeksiyon gibi tıbbı destek hizmetleriyle yemek, temizlik, güvenlik, çamaşır, otopark, çevre düzeni gibi destek hizmetlerinde döndüğünü belirten Dr. Şahin, “Elimize ulaşan gizli kapaklı sözleşmelerden anlıyoruz ki; bu işler ilk 5 yıllık süre için müteahhitlere bir anlamda ayrıcalık olarak verilmiş. 5 yılın sonunda müteahhitlerden alınıp, 5'er yıllık dönemlerle yeniden rekabete açılması ve en uygun teklifi veren firmalara devredilmesi öngörülmüş. Ancak müteahhitler bu devasa rantı bırakmak istemiyor” dedi.

CHP'li Fikret Şahin, ticari sır diye halka açıklanmayan gizli şehir hastanesi sözleşmesini SÖZCÜ'ye anlatırken, “Tam bir skandal, kamunun gücü tehditkar şirketlere geçmiş” dedi.
Dr. Fikret Şahin, “Devlet MR, film, kan ve idrar testleri gibi tıbbı destek hizmetleriyle yemek, temizlik, güvenlik gibi işler için müteahhitlere yılda örneğin 100 lira veriyor. Müteahhit, bu işi sağlık yatırımları A.Ş diye bir taşerona 50 liraya devredip havadan 50 lira kazanıyor. Alt şirket de alt taşeron şirkete işi 25 liraya yaptırıp 25 lirayı cebe atıyor. Böylece aslında 25 liralık iş için devletin bütçesinden 100 lira çıkıyor” dedi.
Zehra Kınık'ın yargılandığı davada karar açıklandı: Cezası daha da düşürüldü17 izlenme
Kahramanmaraş depreminin tüm ayrıntılarını yıllar önce ortaya koyan makale ortaya çıktı41 izlenme
Erdoğan'dan emekli maaşı zammı açıklaması59 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: TÜGVA belgelerinde dikkat çeken detay!56 izlenme
Yok böyle bir skandal! Cemil Acar’a bu paraları kim ‘rüşvet’ olarak verdi?17 izlenme
MHP’den CHP’ye geçen belediye ‘Kasada para yok’ dedi ikramiyeleri ödeyemedi23 izlenme
Halkbank'ın reklama akıttığı servet ortaya çıktı! Her kuruşu iktidar medyasına gitti15 izlenme
Demirören kardeşlerin 'AKP' kavgası! 'AKP ve Erdoğan gittiğinde bizi yok ederler, üzerimizden silindir gibi geçerler!'76 izlenme
Yangın bölgesindeki AKP'li vekiller hakkında skandal iddia! "Gönderilen özel helikopterle alındılar"
AKP'li yandaşlar, İdlib’den gelen şehit haberlerini pişmiş kelle gibi gülerek sundular !
Erdoğan’ın talimatıyla indirim yapan Tarım Kredi Marketleri zam yaptı!
Ukrayna’dan kaçış: 24 saattir sınıra ulaşamadık, her şehirde Türkler mahsur