KamuÖzel İşbirliği (KÖİ) projesi olarak yapılandırılan ve sağlığı ticarileştirdiği için eleştirilen şehir hastaneleri, 2025 yılında bütçeyi adeta yuttu. Sağlık Bakanlığı bütçesinden 2025 yılında şehir hastanelerine 111 milyar 100 milyon TL harcandı.
Sağlıkta özelleştirmenin yeni modeli olduğu için eleştirilere neden olan şehir hastaneleri, bütçeyi delik deşik etmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı bütçesinden şehir hastaneleri için yapılan harcamalar, şirketlere ödenen milyarları gözler önüne serdi. Bakanlık bütçesinden 2025 yılında şehir hastanelerine 111 milyar 100 milyon TL harcandı. Böylece bakanlığın 1.1 trilyon TL’lik 2025 yılı bütçe giderlerinin yüzde 10’u şirketlere gitti. Bakanlığın 2025 bütçesinde şehir hastaneleri için öngörülen 104.6 milyar TL’de sapma yaşandı. Bakanlık ödeneği 6.49 milyar TL aştı.
Öte yandan, şehir hastanelerini işleten şirketlere vatandaşın cebinden günde 304 milyon 384 bin TL, saatte 12.6 milyon TL, dakikada 211 bin 377 TL, saniyede 3 bin 522 TL çıktı. Şehir hastanelerine bir günde ödenen para, 10 bin 841 asgari ücrete, saatte harcanan para ise 451 asgari ücrete denk geliyor. Geçen yıl şehir hastanelerine harcanan paranın, 2024 yılındaki 90.4 milyar TL’lik harcamadan yüzde 22.8 fazla olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KÖİ projelerini savunurken “Devletin kasasından bir kuruş çıkmıyor” ifadesini kullansa da milyarlar şehir hastanelerine akmaya devam ediyor.
NEFES
Türkiye bizden zengin Azerbaycan'a 250 milyon dolar hibe etti! Neyin kıyağı bu?41 izlenme
CHP’li İlhan Cihaner’in acı günü124 izlenme
Şehit polis Şeyda Yılmaz memleketinde toprağa verildi... Eşinin sözleri yürekleri dağladı...40 izlenme
AKP’liler kongredeki kavgada tekme,tokat yumrukla birbirlerine girdi!97 izlenme
Hazine'nin 5 yıllık tahvil ihalesinde yüklü miktarda satış39 izlenme
Sarıyer’i ziyaret eden İmamoğlu’nun başına gül yaprakları döküldü30 izlenme
İDO’dan sonra şimdi de THY! CHP’den tepki geldi!96 izlenme
Prof. Dr. Orhan Şen '4 gün evden çıkmayın' diyerek uyardı: 'Okulların tatil olması lazım'35 izlenme
7.7’lik depremde Malatya’da rezidans çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında
Bolu'daki faciadan bir acı haber daha! 12'nci kattan atlayan Şevval Şahin hayatını kaybetti
Kamudan alıp kamuya satan 14 elektrik dağıtım şirketine daha önce görülmemiş büyük kıyak!
‘MHP, AKP’lilere saldırma noktasına gelecek!’