Sağlık Bakanlığı, 2022’de, 13 şehir hastanesi için 2.5 milyar dolarlık bütçe öngördü. Bu süreçte şehir hastanesi sayısı 15’e çıkarken bunlara 2 hastane daha eklenecek. Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelik gereği, şehir hastaneleri ödemeleri asgari ücret artış oranları, güncel enflasyon ve döviz kurundan etkilenerek giderek artıyor. Sağlıkçıların maaşlarına iyileştirme isteği ise “bütçe yetersizliği”ne takılıyor.
Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, döviz kurundaki artış nedeniyle şehir hastanelerine ayrılan genel bütçedeki payın 2.5 milyardan 1.9 milyar dolara gerilediğine dikkat çeken SES Ankara Şube Başkanı Yalçınkaya, “2022 Ekim ile 2023 Haziran ayına göre şehir hastanesi bütçesindeki kayıp 16.5 milyar TL” ifadelerini kullandı.
"EN UCUZ EMEK"
Yalçınkaya, “Bütçenin bugün şehir hastanelerine nasıl tüm muslukların açılarak akıtıldığını görüyoruz. Şehir hastanelerine 2023 bütçesi olarak ayrılan 46.7 milyarlık bütçe ile sağlık işkolundaki tam çalışanlara her ay için 5 bin 167 TL iyileştirme yapmak mümkün” dedi. OECD ülkeleri arasında sağlık emeğin en ucuz olduğu ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Yalçınkaya, “Sadece sağlık bütçesinin yüzde 15.9’u 15 şehir hastanesi sahibine akarken 752 bin 602 sağlık emekçisine yüzde 46.8’i ayrılıyor. AKP öncesi personel harcamalarının bütçedeki payı yüzde 70 üstündeydi” ifadelerini kullandı.
KRT
Antalya'da denizde kadın cesedi bulundu20 izlenme
Gürsel Tekin: "Yaparsa AKP yapar, hayaldi gerçek oldu"35 izlenme
Fatih Altaylı’dan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a: "Dilruba’da görüş belirtince yargıya müdahale var Tuncay Özkan’da yok mu?"23 izlenme
ABD, İsrail'in Gazze Şeridi’ne yeniden su vermeye başladığını açıkladı29 izlenme
Kebap ve köfteden sonra şimdi de lahmacun skandalı! Ağzınızın tadı bozulacak18 izlenme
Cübbeli Ahmet çark etti! "Ben, 'Cemaatler ve tarikatlar silahlanıyor' demedim"124 izlenme
HÜDA PAR’lı vekil Bakan Tekin’i tebrik etti: "Karma eğitim zorunlu olmasın"38 izlenme
Saray’a para yetişmiyor! Eklerle 4 milyara çıkan ödeneğin 3,2 milyarını harcadı!119 izlenme
Vatandaşların asgari ücret zammına tepkisi sürüyor: "22 bin lirayla geçinmek için sihirbaz olmak gerekir"
2020 yılında İşsizlik maaşı belli oldu!
Polis, arabadaki 'Her insanın bir ülkesi vardır. Ama her ülkenin bir Atatürk'ü yoktur' yazısına 'Bu ne böyle pavyon yazısı gibi' diyerek ceza kesti!
Sahte diplomayla tıp fakültesine kayıt!