Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kayıplarını önlemeye yönelik yeni bir uygulamayı duyurdu. Bakan Şimşek, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve büyükşehirlerin ana ulaşım güzergâhlarında sürekli görev yapacak maliye personeliyle denetimlerin kalıcı hale getirileceğini açıkladı.
Katıldığı bir programda vergi mükellefi olup yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin yakından takip edildiğini belirten Bakan Şimşek, denetimlerin sadece belirli zamanlarda değil, kesintisiz şekilde sürdürüleceğini vurguladı. Şimşek, “Artık belli saatlerde değil, sabit noktalarda sürekli var olacağız” dedi.
Hürriyet gazetesi yazarı Neşe Karanfil’in haberine göre, uygulama 1 Ocak 2025’ten itibaren fiilen başladı. Bu tarihten bu yana OSB’lerde ve şehir girişlerinde vergi denetimleri aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar 184 OSB’de toplam 50 bin denetim gerçekleştirildi ve 30 binin üzerinde tutanak düzenlendi. Karayollarında ise yaklaşık 35 bin kontrol yapıldı.

İstanbul’da 18 farklı kapısı bulunan büyük bir OSB’de kapsamlı denetimler yürütüldüğü bilgisi de paylaşıldı. Daha önce sadece belirli dönemlerde yapılan kontroller, artık günlük hale geldi..
Yolda durdurulan kamyonlarda malın sevk irsaliyesi ve faturası kontrol ediliyor. Belgeler eksikse resmi tutanak düzenleniyor ve bu bilgiler dijital olarak kayda alınıyor. Uzmanlar, “Bir kamyon durdurulduğunda içinde domates varsa kimden alındığı, kime götürüldüğü soruluyor. Götürülen firmaya da ne amaçla kullanacağı soruluyor. Yani sadece yolda yakalayıp durdurmak değil. Amaç alanda zincirleme kayıtdışılığı engellemek” ifadelerini kullandılar.
Gerçek Gündem
Kaynak: Hürriyet
HKP'den Erdoğan, Soylu ve Pakdemirli hakkında suç duyurusu!44 izlenme
CHP'li Erdoğdu, "İğneden ipliğe her şeye zam gelecek"217 izlenme
Elleriyle Toprağa Gömdüğü Karısını Eve Geldiğinde Göründe Korktu50 izlenme
Gaziantep'te patlama kurbanı çocuğun cenazesine Tekbir getirip saldırdılar !563 izlenme
İspanya’daki dev uyuşturucu soruşturması Türkiye’ye sıçradı! Geminin Türk sahibi gözaltında12 izlenme
Emeklilerden Bakan Işıkhan'a 'ücretsiz KYK' tepkisi: "Biz karnımızı doyuramıyoruz sen tatilden bahsediyorsun"22 izlenme
CHP'nin ‘Emekliye bayram ikramiyesi 1.500 TL olsun’ teklifi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!106 izlenme
Engelliye bayramı zehir ettiler27 izlenme
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Siber Suçlarla Mücadelede 60 Günlük Tanıklık! Rakamları paylaşıp takımları tebrik etti
Asgari ücret zammını fırsata çevirdiler!
Erdoğan'ın eski hukuk danışmanından açık çağrı: Hoşunuza gitse de tutuklamalar ölçüsüz
TCDD'den herkesi şaşırtan itiraf! ‘Yüksek Hızlı Tren indirimleri adaletsizdi’