Avukatın yaptığı haciz işleminin hukuki dayanağı olmadığı da anlaşıldı. Borçlar ve İcra İflas Kanunu uyarıca, TSK ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emeklilik maaşları ile şehitlerin ailelerine verilen tazminat ve ikramiyelerin haczedilemediği anlaşıldı. Bu nedenle hem avukat hem de icra işlemi yapan adliye personeli hakkında işlem başlatıldı.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin emeklilik ikramiyesine haciz götürülmesini ‘saygısızlık' olarak niteledi ve “Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak. Bu kimsenin haddine değil. Devlet böyle acze düşemez.” dedi.
Öte yandan İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şehidin borçlarının devlet tarafından ödenmesine ilişkin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu. Çıray'ın teklifi ile, ‘'Terörle mücadele esnasında hayatını kaybetmiş olan TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapanların kamuya olan borçları affedilir, gerçek ve tüzel kişilere olan borçları ise devleti tarafından karşılanır'' hükmü getiriliyor.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sehidehacizgonderenavukatinburosunasaldiri2218055/
Tüketici borcu katlanarak artıyor: Kredi ve kart borçları rekor seviyede17 izlenme
TÜSİAD Başkanı Turan bombaladı: "Fakirleşerek büyüyoruz, TÜFE 3 haneye gidiyor, gelirler eriyor"25 izlenme
İmamoğlu talimatı verdi! Sel mağdurlarına büyük yardım geliyor!53 izlenme
Ankara’da yine yürüyen merdivene sabotaj!12 izlenme
Mutfak enflasyonu yüzde 47’yi aştı!36 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde Nurettin Yıldız'ı protesto eden 97 öğrenci gözaltına alındı35 izlenme
Erdoğan bayram mesajında promptera takıldı45 izlenme
AKP'nin kalesi Malatya'da çiftçiler isyan etti! TMO önünde protesto27 izlenme
Ekonominin bir ağır topu daha isyan bayrağını çekti: "41 yıldır ben böyle bir ekonomik buhran görmedim"
REUTERS: Albayrak'ın geri dönüş olasılığı piyasaları tedirgin etti! Erdoğan, Berat Albayrak konusunda ne yapacak?
Defnedilen Tabuttan Gelen Ses Cemaati Şok Etti! Defnedilen Bebeğin Yaşadığı Anlaşıldı!
Balıkesir depreminin ardından yıkım görüntüleri geliyor!