Avukatın yaptığı haciz işleminin hukuki dayanağı olmadığı da anlaşıldı. Borçlar ve İcra İflas Kanunu uyarıca, TSK ve zabıta hizmetlerinde malul olanlara bağlanan emeklilik maaşları ile şehitlerin ailelerine verilen tazminat ve ikramiyelerin haczedilemediği anlaşıldı. Bu nedenle hem avukat hem de icra işlemi yapan adliye personeli hakkında işlem başlatıldı.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin emeklilik ikramiyesine haciz götürülmesini ‘saygısızlık' olarak niteledi ve “Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak. Bu kimsenin haddine değil. Devlet böyle acze düşemez.” dedi.
Öte yandan İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şehidin borçlarının devlet tarafından ödenmesine ilişkin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu. Çıray'ın teklifi ile, ‘'Terörle mücadele esnasında hayatını kaybetmiş olan TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapanların kamuya olan borçları affedilir, gerçek ve tüzel kişilere olan borçları ise devleti tarafından karşılanır'' hükmü getiriliyor.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sehidehacizgonderenavukatinburosunasaldiri2218055/
Özgür Özel: "Asgari ücrete zam yapmamayı düşünenlere çok sert tepki vereceğiz"26 izlenme
İmamoğlu cezaevinden el yazısıyla mesaj gönderdi: "Başaracağız"16 izlenme
Bakanlıktan Nurcu vakfa binlerce avro hibe verildiği ortaya çıktı!33 izlenme
Kartalkaya davasında 5. gün! Mahkeme başkanından sert uyarı: "Düzeni bozanı tutuklarım"11 izlenme
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !801 izlenme
İmamoğlu'ndan, AKP'ye 'Dombra'lı gönderme!81 izlenme
Halkın parasını bunlara akıtıyorlar: Devletin uçakları yandaş gazeteciye çalışıyor!110 izlenme
Melih Gökçek'ten bir skandal daha! İstifa etmeden 3 ay önce...108 izlenme