AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan; CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında TELE 1 canlı yayınında sarf ettikleri sözleri gerekçe göstererek; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçesinde; 4 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen programda Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu tarafından sarf edilen sözlerin, kişilik haklarını ihlal eder nitelikte iftira ve hakaret boyutuna vardığı, ifade özgürlüğünün sınırlarının aşıldığı öne sürüldü.
Dilekçede; Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan soruşturma açılarak kamu davası açılması talep ediliyor.
Ayrıca Elazığ, Siirt ve Mardin'de AKP il teşkilatları, gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.
Aynı TELE 1 programında gazeteci Sedef Kabaş, sarf ettiği sözler nedeniyle Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanmıştı.
Gerçek Gündem
Sudan'daki Tahliyelerle İlgini Son Dakika Açıklaması36 izlenme
Suriye'nin Humus kentinde askeri akademi mezuniyet törenine saldırıda ölenlerin sayısı 100'ü aştı34 izlenme
ABD’de Teksas krizi: 25 validen ortak bildiri55 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam35 izlenme
Polislerin 'genç kadınlara ulaşmak için GBT yaptığı' iddiası Meclis gündeminde28 izlenme
Bayram öncesi İstanbul'u terk ediş sürüyor22 izlenme
İBB’den yeni “Yalanlar ve Gerçekler” açıklaması33 izlenme
İmamoğlu Silivri'den seslendi: Ya adalet ya sefalet!20 izlenme