Gazeteci Fatih Portakal, Sedat Peker'in "Yayınlayacağım" dediği belgeler hakkında sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Sedat Peker, 50 tweet paylaştı.
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkan Sedat Peker, ‘Deli Çavuş’ adlı Twitter hesabından Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının da arasında olduğu dikkat çeken iddiaları açıkladı. İddialarda adı geçen isimler arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Serkan Taranoğlu ve AKP’li vekil Zehra Taşkesenlioğlu da bulunuyor.
Peker, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) eski Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı’nın rüşvet aldığını iddia etti.
Sedat Peker'in paylaşımları gündeme bomba gibi düşerken, rüşvet iddiasına siyasiler de art arda tepki göstererek, savcıları iddialar hakkında harekete geçmeye davet etti.
Portakal da Halide Edip Adıvar'ın "Adalet duyguları olmasa yalnız sağduyuları olsa hareketlerini muhakkak değiştirirler" sözünü alıntılayarak "Bunların artık ne adalet ne sağduyuları kalmış." değerlendirmesinde bulundu.
Portakal paylaşımında, "Neden suç duyurusunda bulunmuyor?" sorusunu sordu.
İşte Portakal'ın o paylaşımı:
Halide Edip diyor ki: “adalet duyguları olmasa yalnız sağduyuları olsa hareketlerini muhakkak değiştirirler.” Bunların artık ne adalet ne sağduyuları kalmış. İddialara seyirci kalan Erdoğan da buna dahil! Neden suç duyurusunda bulunmuyor?
@tcbestepe
Yeniçağ
AKP'nin kalesinde vatandaş bayrak açtı! 'Aç yok diyorlar, gelsinler ben göstereyim'47 izlenme
İBB’de tepki çeken kritik ismin görevine son verildi!305 izlenme
Halkın alım gücü bir ayda eridi39 izlenme
Erdoğan enkaz maketiyle poz verdi! CHP'li Murat Emir: "23 yılı daha iyi özetleyen bir fotoğraf olamaz"21 izlenme
İslahiye nin resmi internet sitesini hackleyip Sedat Peker'i paylaştılar.35 izlenme
İstanbul'da CHP seçim bürosuna saldırı! Kurşun yağdırdılar24 izlenme
AKP'li eski başkan ateş püskürdü: "Bunları Cumhurbaşkanına söylemek isterdim"44 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'İstanbul' tanıtım filmine tepki yağdı, bakanlık cevapları gizlemek zorunda kaldı!69 izlenme