Türkiye, Sedat Peker’in Youtube kanalından yaptığı açıklamaları konuşuyor. "Yurtdışına çıkarken yardım eden oldu mu? Türkiye’yi yasa dışı yollardan mı terk etti? Nasıl çıktı? Hakkında koruma kararı var mıydı? Koruma polisi verildi mi?" sorularına ise yanıt aranıyor.
Sedat Peker’in iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Mehmet Ağar yanıt verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Elinde belge bilgi olan hemen mahkemeye gitsin” dedi.
Sedat Peker'e İçişleri Bakanlığı'nın koruma polisi verdiğinin belgelerini Odatv yayınladı.
İSTANBUL İL KORUMA KOMİSYONU KARARI
İstanbul Valiliği İl Koruma Komisyonu'nun 20 Mart 2018'de verdiği karar şu şekilde:
“Sayın Sedat Peker, Koruma Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre koruma ile ilgili durumunuz 22 Şubat 2018 tarihinde toplanan İl Koruma Komisyonu’nda değerlendirilerek karara bağlanmıştır.
İl Koruma Komisyonu’nun 22 Şubat 2018 tarihli toplantısında hakkınızda ‘1 (Bir) Personel ile Yakın Koruma tedbiri ile Korunmasının Devamına’ şeklinde karar verilmiş, alınan komisyon kararı Valilik ‘Olur’una istinaden yürürlüğe girmiştir.
Koruma Hizmetleri Yönetmeliği ve Yönergesi’nin ‘Tanımlar’ başlıklı 4’üncü maddesinde ‘Yakın Koruma: Korunacak kişiye konutu dışında refakat etmek suretiyle alınacak koruma tedbirlerini’ ifade eder denilmektedir.
Koruma hizmetimizin etkin bir biçimde yerine getirilebilmesi, korumanızda görevlendirilen personelin, koruma ile ilgili uyarılarını dikkate almanız ve tarafınıza tebliğ edilen hususlara uymanız ile mümkün olacaktır.”
Sedat Peker’e verilen koruma kararı 2019'da da devam ediyor. 30 Nisan 2019 tarihinde verilen karar da 2018’deki ile aynı. Sedat Peker, 2019 Aralık ayında yurtdışına çıktığını açıklamıştı. Yani bu koruma kararı Sedat Peker'e Karadağ’a gitmeden 8 ay önce veriliyor.
İşte o belgeler:


TÜRKİYE’DEN RESMİ YOLLARLA PASAPORTUNU KULLANARAK ÇIKMIŞ
CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ali Mahir Başarır, Sedat Peker’e 2015 yılında verilen koruma kararıyla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasını paylaştı. Sedat Peker dönmemek üzere yurtdışına çıktığında ilk gittiği ülke Karadağ… Sedat Peker'in o dönem hakkında adli bir işlem olmadığı için pasaportunu kullanarak resmi yollarla Türkiye’den ayrıldığı ifade ediliyor.
CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Twitter hesabından paylaştığı açıklama:


http://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekeriniddialarininbelgeleriortayaciktih76810.html
Halil Falyalı'nın babası ilk kez konuştu "Oğlumun uyuşturucu baronu olduğu söyleniyor, uyuşturucunun düşmanıydı. Yolunu kestiler”46 izlenme
Mahkeme Nurettin Yıldız karşıtlarına ceza yağdırdı!307 izlenme
Tarımını bitirmenin belgesi! İthalat yapılacak fiyatlar artacak20 izlenme
10 Ekim Katliamı davasının kilit ismine IŞİD üyeliğinden beraat kararı!38 izlenme
Vecdet Öz: "ATA İttifakı sona ermiş oldu, her parti istediği kararı verir"32 izlenme
Acun Ilıcalı Daily Mail’e konuştu: 'Ekonomi tam bir felaket'40 izlenme
AKP'li akademisyen Furkan Bölükbaşı, Kılıçdaroğlu'nun videosundan sonra Alevileri hedef aldı34 izlenme
Depremde yıkılan İsias Otel’le ilgili AKP'li sahibi dahil 4 şüpheli yakalandı59 izlenme