İlk kez ortaya çıkan iki belge, Paramount Otel’in de kara para soruşturmasıyla ilişkilendirdiğini, el koyma kararları verildiğini ama bu kararların da hızlıca kaldırıldığını ortaya koydu.
Bahadır Özgür’ün Gazeteduvar’da yer alan yazısına göre, 9 Ekim 2020 tarihinde Sezgin Baran Korkmaz şirketlerine ilk el koyma kararı alındığında, Hazine bünyesindeki Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu da Bodrum Tapu Müdürlüğü’ne, 15 Ekim 2020 tarihli bir yazı yazdı. Yazıda, “Bu kapsamda… Unico Sigorta AŞ’ye ait üst hakkı tesis edilen Muğla İli, Bodrum İlçesi, Torba mahallesi, Zeytinli Kahve mevkiinde yer alan N18C15 pafta, 111 ada, 1 parsel nolu ‘devlet ormanı’ varlıklarının teminat olarak kurumumuz lehine bloke edilmesi gerekmektedir” denildi ve ihtiyati tedbir ve haciz konulması istendi.
Bir süre sonra bu kez Sezgin Baran Korkmaz şirketleriyle ilgili açılan soruşturmada verilen el koyma kararı Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde, Paramount Otel’in sayfasına işlendi. Bu karar Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun tedbir ve haciz kararını geçersiz hale getirdi.
Bahadır Özgür, bu işlemlerin doğurduğu şüpheleri ve soruları şöyle anlattı:
“Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun, “Otele bloke koydum. Benden izinsiz satış, devir, ihtiyati tedbir veya haciz konulamaz” kararına rağmen, üç gün sonra Cumhuriyet Başsavcılığı otele nasıl el koyma kararı verdi? Kurumdan izin alındı mı?
Daha önemlisi 4 Aralık 2020’de savcılığın el koyma kararı kaldırılırken yine Hazine’nin yetkili kurumunun onayı oldu mu?
Kurumun bloke kararı halen devam ediyor mu?
Her iki belgeye bakılırsa Paramount Otel de kara para soruşturmasıyla ilişkilendirilmiş. O halde 2020’de el koyma kararı alınıp sonra kaldırılan şirketler hakkında, 2021’de dava açılınca yeniden el koyma kararı alınırken, ilkinde olan Paramount Otel ikincisinde niye yok?
Unico’nun çoğunluk hisselerinin dolaylı yoldan Singapurlu bir şirkete Mayıs 2021’de satılması, iki ay sonra satışın “sehven” yapıldığının duyurulup vazgeçilmesinin nedeni, Hazine’nin yetkili kurumunun uyarısı mıydı?
Ortada resmî kurumların kararlarına rağmen yapılan işlerin, bu kararları çıkarları doğrultusunda değiştiren birilerinin olduğunu muhakkak. Devletin resmî kurumlarının yazışmaları, belgeleri eninde sonunda ortaya çıkar. Ancak kararlara müdahale edenlerle alakalı kanıtlar çıkar mı, bilemiyoruz.”
İşte o belgeler:


https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekeringundemegetirdigiparamountotelleilgilih93244.html
İmamoğlu’na karşı mahkemeye giden AKP'li bakın kim çıktı!123 izlenme
Türkiye, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor34 izlenme
Alkol zamlarına tekel bayilerden tepki: 'Batmaya doğru gidiyoruz!'36 izlenme
Sedat Peker o ismi de listeye aldı! "Seni de kibrit kutusuna sokacağım"91 izlenme
AKP zam fırsatını hiç kaçırmıyor9 izlenme
Dalga geçilen vaat gerçek oldu! CHP'ye geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi ilk 2 ton suyu 1 TL'ye düşürdü32 izlenme
Antakya'daki konteyner kentte yangın! Öğrencilerin eğitim gördüğü konteynerler yandı9 izlenme
Manavgat’taki büyük yangın 9’uncu gününde! Manzara içler acısı...50 izlenme
Dünya markalarına üretim yapan Türk devi iflas yolunda
Sınır ötesi operasyonları yöneten emekli komutanlar konuştu: "Asker terörle mücadele ediyorsa hareketli olacak"
Son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar!
Korumaları soru sormak isteyen muhabiri ve ‘4 enkazım var’ diyen vatandaşı itekledi, AKP'li başkana tepki yağdı!