Kara para aklamak suçlamasıyla ABD’nin talebi doğrultusunda Avusturya’da tutuklanan ve Türkiye’nin de iade talebinde bulunduğu SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağının uçuş kayıtları ortaya çıktı.
UYUŞTURUCU TİCARETİ VENEZUELA BAĞLANTISI
Gazeteciler ve siyasetçiler olmak üzere birçok tanınmış ismi taşıdığı ortaya çıkan uçağın kayıtları daha önce uyuşturucu ticareti nedeniyle gündeme gelen Venezuela bağlantısını ortaya döktü.
Gazeteci Seher Sultan, sosyal medya hesabından Sezgin Baran Korkmaz’a ait TCYYA kuyruk numaralı Bombardier tipi uçağın 2019 ve 2020 yıllarına dair uçuş kayıtlarını paylaştı. Sezgin Baran Korkmaz’a ait uçağın yurtdışı rotaları dikkat çekerken, uçağın tek uçuş maliyetinin 500 bin dolar olduğu belirtildi.
TÜRKİYE’DEN VENEZUELA’YA 40’TAN FAZLA UÇUŞ
Sezgin Baran Korkmaz’a ait uçağın dikkat çeken seyahat noktalarından birisi ise Sedat Peker’in gündeme getirdiği uyuşturucu rotasının başlangıç noktası Venezuela. Korkmaz’ın uçağının Venezuela’ya Türkiye’den 40’tan fazla uçuş gerçekleştirdiği belirlendi. Seher Sultan, uçağa ait son uçuş kaydının 3 Ekim 2020 tarihinde Bodrumİstanbul arasında olduğunu yazdı.
Vatandaşa Kara Haber: Motorinden Sonra Benzine de Zammın Tarihi Belli Oldu! Doğalgaz ve Elektrik Fiyatları da Artacak21 izlenme
İki gün önce atanan Katar Büyükelçisi AKP'li Tevfik Göksu'nun kardeşi çıktı!147 izlenme
Valilikten ortalığı karıştıran seçim kararı: Yıkılan binalara ikamet verilecek!25 izlenme
Büyük felakette dokuzuncu gün: Can kaybı 31 bin 974'e yükseldi39 izlenme
Muhalefet, MTV vergisi oylamasında sınıfta kaldı: Çok sayıda milletvekili katılmadı31 izlenme
İşte bir Türk askerinin 7 ay sonra çocuklarına kavuştuğu anlar42 izlenme
Seçim hamlesi mi? Düşük anketler Erdoğan'ı harekete geçirdi, özel ekip kuruldu29 izlenme
‘Kamuda mülakat kaldırılsın’ önerisini AKP ve MHP reddetti39 izlenme