Azeri suç örgütü lideri 'Lotu Quli' lakaplı Nadir Salifov'un 21 Ağustos 2020'de Antalya'da bir otelde öldürülmesiyle ilgili düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Salifov'un öldürülmesinin talimatını verdiği ileri sürülen Namık Canıyev ve onunla birlikte hareket ettiği belirlenen yabancı uyruklu 4 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli İzmir, Erzurum ve Kocaeli'de bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda N.A, C.K, E.A. ve M.Y. yakalandı. Şüphelilerin Antalya'da bulunan oteldeki cinayet sonra kaçma görüntüsü ve operasyon anı görüntüleri de basın ile paylaşıldı. Namık Caniyev'in yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.
SEDAT PEKER'İN İDDİALARI
Sedat Peker 5. videosunda Nadir Salifovun, Türkiye'de gözaltına alınıp, polis cinayetine karıştığı için deport edildiğini belirtirken, "Organize şubede bu kişinin deport tutanağında polis katili olduğu yönünde yazı var mı? Ayrıca böyle bir evrak organize şubede var mı?" demişti.
Peker, Mehmet Ağar'ın Salifov'un gözaltına alınmasıyla ilgili iddialarda bulunduğu bölümde de "Mehmet Ağar kendi telefonundan ya da koruma polislerinin telefonundan dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı arayıp bu arkadaşı bırakın dedi mi? Sinyal ve baz kayıtlarının alınması gerekir, doğru olan o?" diye konuşmuştu.
Sedat Peker, savcıların soruşturmasını istediği konuya dair ayrıca "Nadir Salifov tekrardan Türkiye'ye giriş yapabilmiş mi? Giriş yapmışsa hangi birimin, hangi mahkemenin vermiş olduğu kararla Türkiye'ye gelebilmiş ve deportu kaldırılmış" sorularını yöneltmişti.
MUSTAFA YENEROĞLU SORU ÖNERGESİ VERDİ
DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu Sedat Peker'in iddialarının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanıtalaması istemiyle Meclis'te soru önergesi verdi. Yeneroğlu şu soruların yanıtını istedi:
“Azeri Suç örgütü lideri Lotu Quli lakaplı Nadir Salifov 7 Ekim 2018 tarihinde gözaltına alınmış ve Azerbaycan’da hakkında yakalama kararı bulunduğu için 2018 yılında Türkiye’den ihraç kararı (deport) alınarak ihraç edilmiştir. Ancak daha sonra bu kişi tekrar Türkiye’ye girmiş ve 20.08.2020 tarihinde Antalya’da öldürülmüştür.”
Nadir Salifov hakkında 2018 yılında alınmış bir deport (ülkeden ihraç) kararı var mıdır? Varsa, hakkındaki hangi suç isnatları nedeniyle Azerbaycan’a iade edilmiştir?
– Nadir Salifov hakkında Türkiye’ye giriş yasağı konulmuş mudur?
– Nadir Salifov’un Türkiye’ye girişi yasaklanmışsa bu kişi ne şekilde, hangi gerekçeyle ve hangi sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapmıştır?
– Nadir Salifov’un Türkiye’ye giriş sebebi ile Türkiye’de öldürülme sebebi ve katil zanlılarına dair Azerbaycan ile iş birliği halinde bir soruşturma yürütülmüş müdür? Soruşturma yürütülmüşse ne sonuca varılmıştır?”
NE OLMUŞTU?
Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'ndaki meyve sebze ithalat pazarını yasa dışı olarak kontrol ettiği iddia edilen Nadir Salifov, Antalya'nın Serik’e bağlı Boğazkent Mahallesi’nde bir otelin restoranında yemek yediği sırada en yakınındaki isimlerden biri olan Khayn Zeyralov tarafından başından vurularak öldürülmüştü. Khayn Zeyralov ve şoförü Amır Hamidli, otomobille kaçarken Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara karayolunda yakalanmıştı.
Polis, Ekim 2020'de İstanbul'da bir uçağın kalkışını engellemiş ve 2 kişiyi daha gözaltına almıştı. Şüphelilerin, Salifov'un öldürüldüğü gün aynı otelde kaldıkları, cinayetten 1 saat önce İzmir'e geçtikleri tespit edilmişti.
Saldırının, 18 Ağustos 2016’da İstanbul Beşiktaş’ta lüks aracına binerken çapraz ateşle öldürülen “Hayalet” lakaplı Azerbaycanlı suç örgütü lideri Rovşan Caniyev’in intikamı için yapıldığı öne sürülmüştü. Caniyev’in toprağa verildiği günün yıldönümü olan 20 Ağustos’ta öldürülen Nadir Salifov için daha önce de saldırı girişimleri olmuştu. Ancak polis ekiplerinin zamanında müdahalesi saldırılara engel olmuştu.
Bahçelievler’de 6 Kasım 2017’de bir AVM’de özel harekat destekli operasyon düzenleyen polis ekipleri, aralarında Şirinler suç örgütü elebaşlarından Mehmet Sabri Şirin’in de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Çok sayıda silahın ele geçirildiği operasyonda, şüphelilerin Caniyev’in yakınlarıyla 5 milyon dolar karşılığında, Salifov’u öldürmek için anlaştıkları öne sürülmüştü. Diğer bir saldırı hazırlığının ise 2020’de Gürcü kökenli suç örgütü elebaşı ve 16 adamınca planlandığı iddia edilmişti.
https://www.krttv.com.tr/gundem/sedatpekerindikkatcektiginadirsalifovcinayetih83578.html
YSK'dan flaş Maltepe kararı!164 izlenme
Sessizliğini bozdu: Sedat Peker'den son açıklama49 izlenme
Melek Mosso konseri iptal edildi!70 izlenme
İstiklal Caddesi’nde patlama: Can kaybı 6'ya, yaralı sayısı 53'e yükseldi62 izlenme
Trump'ın 'Şimdi barış zamanı' diyerek duyurduğu saldırılardan İran'daki nükleer tesisler ne kadar etkilendi?31 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılına borç içinde girdik: Atatürk Osmanlı'nın borcunu ödemişti..47 izlenme
Pensilvanya’nın arka odalarında neler oluyormuş neler 'Fethullah Gülen'i görünce üzerine atladım !'3266 izlenme
Bu da ucuz ilaç turizmi: Akın akın geliyorlar, toplayıp gidiyorlar!51 izlenme
Cengiz Holding'e büyük kıyak: Dün 3 milyar TL bağış yaptı, bugün teşviki kaptı!
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Sandıkların yüzde 72’si sayıldı
Prof. Dr. Ortaylı: Bilmediğiniz şey, yanında akan suyu seyreden öküzden beterdir
'Türkiye'nin borçlarını ödemesi zor olacak'