Seçim günü Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşanan kargaşadan sonra bölgede çıkan sonuçlar şaşkınlık yarattı.İlçedeki bazı sandıklarda muhalefete hiç oy çıkmazken, Erdoğan'a ve Cumhur ittifakı'na oy çıktı ve o sandıklarda geçersiz oy dahi yok.
Seçim günü Şanlıurfa 'nın Harranilçesinde çok sayıdaki oy pusulasına Erdoğan ve MHP için seri şekilde mühür basıldığına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı. "Toplu oy" iddiası ortaya atılmıştı. Harran 'da bazı sandıklardaki sonuçlar şaşkınlık yarattı.
Çünkü öyle sandıklar vardı ki, sadece " Cumhur İttifakı "na ve Erdoğan'a oy çıktı. Muhalefet bir oy bile alamadı. Hatta bazı sandıklardan geçersiz oy bile çıkmadı. Türkiye geneli geçersiz oy oranı yüzde 2.05, Harran 'da ise 0.7 oldu.
ERDOĞAN TULUM ÇIKARDI, AKP VE MHP EŞİT
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Şanlıurfa Harran 'da kullanılan oyların yüzde 96'sı Erdoğan'a çıktı. Milletvekili seçiminde ise ilginç bir biçimde hem AKP hem de MHP 48.9 oranında eşit oy aldı. Çoğu sandıktan tek bir geçersiz oy bile çıkmadı. Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan dışında da kimseye oy verilmedi.
BİRDEN FAZLA OY PUSULASI
24 Haziran günü Harran 'da oy kullanan bir vatandaşın, birden fazla oy pusulasına seri bir şekilde Tayyip Erdoğan'a ve MHP 'ye oy kullandığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. İlçede hem Erdoğan'ın hem de Cumhur İttifakı 'nın rekor kırdığı görüldü. Türkiye genelinde geçersiz oy oranı 2.05 olurken, Harran ilçesinde geçersiz oy oranı 0.7'de kaldı. Oy sayısı 35 bin 233, geçerli oy sayısı ise 34 bin 994 oldu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/seciminentartismalisandiklarindamuhalefetesifiroyh99779.html
Herkesin korktuğu Adalar Fayı için ezber bozan açıklama20 izlenme
Yeni Şafak yazarından AKP'lilere: "Erdoğan sonrasına hazırlık yapmanız gözümüzden kaçmıyor"41 izlenme
6 Şubat deprem davalarında bir ilk! "AFAD ve kamu kurumları görevlerini ihmal ettiler" denildi18 izlenme
Yavaş'ın programa damga vuran sözleri: Sayın Genel başkanım, muhtarları size şikayet edeceğim34 izlenme
Devletin müftüsünden OdaTV’ye katliam tehdidi!184 izlenme
Almanya Türklerin hesaplarına erişebilecek! 1 Ocak’ta resmen başlıyor94 izlenme
Antalya Büyükşehir meclisinden ‘Atatürk’ kararı38 izlenme
Muharrem İnce’den YSK’ya çağrı!157 izlenme
İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto eden öğrencilere kınama cezası
Seçim bitti, o tabelalar gitti!
Murat Muratoğlu'ndan Erdoğan ve Mehmet Şimşek'e sert sözler: "Bugüne kadar, 2.5 trilyon dolar vergi toplanmış 20 yılda! 2.5 trilyon dolara yeni ülke kurarsın, sıfırdan"
İmamoğlu'na destek çığ gibi büyüdü: Avrupa Parlamentosu üyeleri video yayımladı