31 Mart Yerel Seçimleri’nde Yenidoğanlar köyünde muhtarlık için Mehmet Akyol, Rıdvan Onay ve Tahir Atay yarıştı. Mehmet Akyol’un 79 oy aldığı seçimde Rıdvan Onay 153, Tahir Atay ise 14 oy aldı. 20 yıldır sürdürdüğü muhtarlık görevini kaybeden Mehmet Akyol, dün sabah, bir hafta önce yaptırdığı çocuk parkını yerle bir etti.

Akyol, salıncakları ve kaydırakları motorlu testereyle keserek söktü. Ardından da söktüğü park gereçlerini aracına yükleyerek, götürmek istedi. Duruma tepki gösteren köylüler, Mehmet Akyol’u engelledi.
Sosyal medya hesaplarından Mehmet Akyol’un parkı söktüğü anlara ait video görüntülerini yayınlayarak, tepki gösteren köylüler, eski muhtarın, aynı gün muhtarlık binasından elektrik sayacı ile kapı klidi ve panoyu söktüğünü, kömür ve odunları da alıp götürdüğünü belirledi.
Bugün çocuk parkı önünde toplanan köylüler, eski muhtara tepkilerini sürdürdü. Yeni Muhtar Rıdvan Onay da eski muhtarı parkı sökmeye çalışırken yakaladıklarını anlattı. Onay, “Buradan geçerken tesadüfen gördüm. Olaya şahit olduk. Montajlı park malzemelerini motorlu testereyle kesmiş. Bu parktaki çocuk eğlence araçlarını belediye hibe etmiş. Bu bir hizmet yarışı. Herkes yaptığı eserle anılır. Çok üzüldük” dedi.
‘OY ALMAK İÇİN YAPIYOR, KAYBEDİNCE SÖKÜYOR’
Köylülerden İzzet Çelik de eski muhtara engel olmaya çalıştığını anlatarak, şöyle dedi: “‘Mahkeme kararı var, kaymakam sökülmesini istiyor’ dedi. Müdahale ettik. Şikayetçi varsa hakkını arar. Resmi olarak sökülme yazısı gelir, sökeriz. Kaybedince ‘bana oy vermediniz’ diyerek, söküyor. Oy almak için takıyor, kaybedince söküyor. Böyle bir hizmet var mı?” dedi.
Yasemin Çelik ise çocukların çok üzüldüğünü ifade ederek, “Yirmi yıl muhtar yaptık biz onu. Kaybedince böyle mi olması gerekiyordu? Kazanmak da var kaybetmekte. Çok üzüldük. Çocuklarımızın boynunu büktü” diye konuştu.
ESKİ MUHTAR KENDİNİ SAVUNDU
Eski muhtar Mehmet Akyol ise, çocuk parkının kurulu olduğu arazinin sahibi tarafından şikayet edildiğini öne sürerek, “CİMER’e şikayette bulunmuş. Kaymakamlık, ifademi alınca parkı sökmem icap etti. Mahkeme bitince tekrar kuracaktım. Seçimi kaybettiğim için sökmedim. Kendi imkanlarımla aldım çocuk parkını. Muhtarlık binasından da paramla aldığım malzemeleri söktüm. Yaparken azalarımla tutanak altına almıştım. Belgeleri var” dedi. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/secimikaybedenmuhtaryaptirdigicocukparkinisoktu4265456/
Çalışan vatandaşın maaşından İşsizlik Fonu için kesilen para bakın nereye gitmiş!207 izlenme
AKP içinde 'temiz' isim aranıyor!36 izlenme
Sedat Peker'den belgeli açıklama “Sayın savcılar, başka delile ihtiyacınız var mı?”81 izlenme
Trollerin hedef gösterdiği Ataol Behramoğlu’nun işine son verildi!46 izlenme
385 milyon TL'lik vurgun! Çok sayıda tutuklama var30 izlenme
Deprem sonrası talep yüzde 90 arttı; betonun içinden gazete kupürü, tahta, köpük çıkıyor59 izlenme
Nehir Erdem'in 'Deli Divane' isimli kitabında yer alan ifadeler sosyal medyayı salladı!576 izlenme
Seçim sonrası Adıyaman’da sular durulmuyor: AKP’de istifa furyası26 izlenme
RTE sıkılmadan diyor ki 'Siz bu insanları niye takip etmediniz ? Sizin İstihbarat Teşkilatınız Çalışmıyor mu ?' Pes !
Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşına ne kadar zam yapılacağını canlı yayında açıkladı
Erdoğan'ın 'DEM Parti' sözleri akıllara Esenyurt ve Şişli'yi getirdi
Müyesser Yıldız gözaltından yeni açıklama yaptı "Birileri 15 Temmuz'un perde arkasının sorgulanmasını engellemek istiyor... TBMM’ye ve Erdoğan’a çağrımdır"