Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Nisan 2019'dan itibaren geçerli olmak üzere Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) aktif elektrik enerji toptan satış tarifesi belirlendi. EPDK'nın konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, EÜAŞ'ın dağıtım şirketlerine teknik ve teknik olmayan kayıp enerji satışları ile görevli tedarik şirketlerine yapılan satışları kilovatsaat başına 17.2700 kuruş oldu. Böylece dağıtım şirketlerine yapılan satışların fiyatı yaklaşık yüzde 37 zamlanmış oldu. Bu fiyat ocak ayının başında 12.6335 kuruş olarak belirlenmişti. Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında satışları ise kilovatsaat başına 25.4600 kuruş olarak belirlendi.
Türkiye’nin elektrik tüketimi martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.49 azalarak 23 milyar 784 milyon 153 bin kilovatsaate geriledi. Geçen ay günlük bazda en yüksek elektrik tüketimi 826 milyon 734 bin kilovatsaatle 15 Mart'ta, en düşük tüketim ise 651 milyon 553 bin kilovatsaatle 10 Mart'ta gerçekleşti. Türkiye'nin elektrik ithalatı da martta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 99.8 artarak, 259 milyon 45 bin kilovatsaate yükseldi. Geçen yıl martta 129 milyon 642 bin kilovatsaat elektrik ithal edilmişti. Martta elektrik ihracatı da yüzde 22.2 artarak 264 milyon 52 bin kilovatsaate yükseldi. 2018 Mart'ta 216 milyon 73 bin kilovatsaat elektrik ihracatı yapılmıştı.
Validen başarı belgesi alan polis memuru, uyuşturucu operasyonunda yakalandı!42 izlenme
Beş imam daha gençlik ve spor müdürü oldu!53 izlenme
Polis düğünü bastı: 15 yaşındaki kız çocuğunu evlendireceklerdi!33 izlenme
"Yeni bir hortum operasyonuna hazırlanıyorlar!"226 izlenme
Cem Küçük asgari ücret için rakam verdi, gelecek zammı da duyurdu38 izlenme
Siyaset virüsü insana her şeyi yaptırıyor!160 izlenme
Düzceli köylünün AKP'ye isyanı 'Verdiğimiz oylar haram zıkkım olsun !'942 izlenme
Milli Eğitim’deki müdür böyle itiraf etti! "Menzil'deki mübarekleri seviyorum"127 izlenme
AKP, büyük projelerde belediyeleri devre dışı bırakacak
AKP oyları eriyor! Asgari ücretliler ve esnafın tercihi belli oldu
Vatandaşın geçim derdi büyüyor! Takibe düşen alacaklar katlanarak arttı
Ziraat Bankası'nda AKP'ye yakın üst düzey çalışanlar paraları böyle götürmüş!