Belediyelerin borç ödemek, personel maaşı ödemek ancak çoğunlukla da "yandaşa kent rantı aktarmak" amaçlı olduğu iddia edilen taşınmaz satışları 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken daha da hızlanarak sürüyor.
Belediyeler 2014 seçimlerinden bu yana 32 milyar liralık taşınmaz sattı.
Maliye Bakanlığının yerel yönetimlerin gelir ve giderlerine ilişkin bütçe gerçekleşme rakamlarına göre, belediyelerin taşınmaz satışlarında ilk sırayı arsa satışı aldı. Yerel seçimlerden önceki son bütçe yılı olan 2018'in ilk dört ayda 1 milyar 753 milyon liralık taşınmaz satışı gerçekleştiren belediyeler ikinci dört ayda 2 milyar 223 milyon, son dördüncü ayda da 2 milyar 60 milyonluk taşınmaz satışı ile 5 milyar 990 milyon liralık kamu malını elden çıkarttı. BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre; bir yılda 4 milyar 851 milyon liralık arsa, 569 milyon liralık bina, 111 milyon liralık arazi, 10 milyonluk lojman, 950 bin liralık da sosyal tesis satıldı. Son yerel seçimlerin yapıldığı 2014 yılında 6 milyar 629 milyon TL'lik, 2015 yılında 4 milyar 901 milyon TL'lik, 2016 yılında 6 milyar 200 milyon TL'lik, 2017 yılında ise 7 milyar 940 milyon TL'lik taşınmaz geliri elde edildi. Seçim tarihinin belirlenmesinin ardından belediye meclislerinin ağırlıklı gündem maddesini taşınmaz satışları oluşturmaya başladı. Borç içinde olduğu bilinen belediyeler aralarında kıymetli arsaların da bulunduğu taşınmazları birbiri ardına elden çıkartırken muhalefet kötü yönetimin yanı sıra bu satışların çoğunluğu AKP'de olan belediyelerde "yandaşa kent rantı aktarma" aracı olduğunu dile getiriyor.
BİR KALEMDE 352 MİLYON
Ankara Büyükşehir Belediyesi son olarak 7 Şubat tarihinde kullanım amacı mesken alanı, arsa, ticaret, turizm alanı, depolama alanı, rekreasyon alanı olan ortalama bedeli 352 milyon lira dolayındaki 21 taşınmazı satışa çıkarttı. Taşınmazların satışı için 21 Şubat günü ihale gerçekleştirilecek. Arazi tahsisi ve satışı ile en çok tartışılan belediyelerden olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 2019'un başından bu yana tamamı arsa satışı olan 19 ihale açtı. Bu arsalar için 15 milyon ortalama değer belirlendi.
PARKLAR ARSA OLDU
Son günlerin en tartışmalı satışlarından biri Samsun Atakum Belediyesi'nde gündeme geldi. Belediye, tarla ve arsa niteliği taşıyan 21 parça gayrimenkulü satışa çıkardı. Muammen bedeli 10 milyon lira olan ve bazıları deniz manzaralı kupon arazi niteliğindeki Balaç, Alanlı, Küçükkolpınar, Büyükkolpınar, İncesu, Büyükoyumca, Karaoyumca, Çakırlar, Beypmar ve Taflan mahallerinde bulunan taşınmazlara 2 milyon 794 lira ile 67 bin lira arasında değer biçildi. CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Tüfek, BirGün'e yaptığı açıklamada, "Park alanlarını konut alanına çevirip satıyorlar. Atakum'un en güzel yerlerini deniz manzaralı alanları kişiye özel işlemle satıyorlar. Daha büyük arazileri satışa çıkaracaklar. Bunların da kararlarını meclisten geçirdiler.”
https://odatv.com/secimoncesiistanbuldaveankaradadikkatcekensatislar19021913.html
Narin Güran cinayetinin şifrelerini kriminal aydınlatacak! Mahkeme beş soruya cevap arıyor38 izlenme
Erdoğan "millet bahçesi olacak" dediği araziye 20 kat imar izni verdi!52 izlenme
Hastanelerle ilgili korkutan açıklama: Ameliyatlar durma noktasında...96 izlenme
Esad'dan Türkiye'ye tehdit gibi hamle577 izlenme
Katmerli elektrik faturasına isyan eden AKP'li vatandaşa, yeni faturası 'artarak 281 TL' gelince iyice çileden çıkmış !2552 izlenme
AKP’nin emekli planının detayları sızdı: Emekliler buna çok kızacak!60 izlenme
Sağlık tehlikede, vergi geliri yükselişte26 izlenme
İsimsiz not, Gülsitan Doku dosyasına girdi23 izlenme
CHP’li belediye kazanınca jet kararla satışa çıkarıldı! Millet Kıraathanesi yapılıyor!
Rojin'in babası Nizamettin Kabaiş Bakan Tunç ile görüştü: "Görüşme olumlu geçti. İnşallah, Allah'ın izniyle en yakın zamanda her şey çözülecek"
Erdoğan'ın kışlık sarayına komşu olabilirsiniz: Bedeli 70 milyon TL
Delilleri karartıp parasını da vatandaşa ödetmiş: Gülistan Doku cinayetinde "pes" dedirten detaylar gelmeye devam ediyor