Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı eliyle A101 ve BİM gibi zincir marketlerde satışa sunulan ithal etin fiyatına da yüzde 35 zam yapıldı.
Sözcü’de yer alan habere göre bazı marketlerde 500 gramlık kıymanın fiyatı 14.50 TL’den 19.50 TL’ye, 1 kilogram dana kuşbaşının fiyatı ise 31 TL’den 42 TL’ye çıktı. Ortama iki ürüne de yüzde 35 oranında zam geldi. Bazı marketlerde ise iki ürünün gramajı 400 grama indirilerek fiyata 1 1.75 lira zam yapıldı.
Bakanlık tarafından ithal edilen karkas etin satışına 2017 yılı ekim ayında başlanmıştı. Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu tarafından büyük market zincirlerine kurulacak reyonlarda halka ucuz ve sağlıklı et sunacaklarını söylemişti. Daha sonra uygulama faaliyete geçmiş ve 3 büyük markette ‘ucuz et’ satışı başlamıştı.
https://gazetemanifesto.com/2019/secimbittiucuzeteyuzde35zamgeldi259216/
Erdoğan'a 'yeni' bir saray daha!432 izlenme
Sedat Peker'in hedefindeydi: Mehmet Ağar, aylar sonra ortaya çıktı48 izlenme
Lozan'ı hiçe sayıyorlar! Türkiye'nin yanı başında iskele yapıp imara açtılar27 izlenme
Kazdağları'ndaki 'Doğa Nöbetçileri'ne, 'çevreyi bozmaktan' 57 bin 240 lira ceza kesildi !66 izlenme
Devletin çivisi çıkmış!109 izlenme
FT: Biden beklentisi TL ve rubleyi vuruyor55 izlenme
İstanbul Üniversitesi'nde İmamoğlu eylemine müdahale42 izlenme
Tutuklanan elektrikçinin ifadesi dikkat çekti!17 izlenme
Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırısında biri 6 yaşında kız çocuğu olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti, 144 kişi yaralandı... İşte füzenin vurma anı
Bir sigara grubuna daha zam!
Dolar durmuyor! 4,52 ile başladı…
FT’den Türkiye analizi: Keskin faiz artışı ve TL’de daha fazla değer kaybı gerekiyor