İşte, tekmili birden Sayıştay raporlarına yansıyan, kamuyu zarara uğratan yolsuzluk ve usulsüzlükler.
Sayıştay’ın Milli Savunma Bakanlığı raporuyla 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğündeki zimmet ortaya çıktı. Rapora göre 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde toplamda 9 milyon 342 bin 763 lira 46 kuruşluk zimmete geçirme olayı yaşandı.
Sayıştay’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2019 Yılı Denetim Raporu; yap, işlet, devret modeli ile inşa edilen Avrasya Tüneli’nde çok sayıda hatalı işlem olduğunu ortaya koydu. Rapora göre, dört yılda tünelden kaçak geçen araç sayısı 1.8 milyon oldu. Bu araçlardan 1.2 milyon adedi cezasını ödemedi. Araç geçiş garantisindeki anlaşmaya göre, kaçak geçen araçların cezası tahsil edilemezse devlet tarafından şirkete araç başı para ödeniyor. 1.2 milyon aracın cezası tahsil edilemediği için yüklenici şirkete 24 milyon TL ödeme yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi 2018 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu’nda faize karşı olan kurumun geçen yıl 2 milyon 109 bin 76 TL faiz geliri elde ettiği ortaya çıktı. Raporda kurumun satışlardan ettiği net karın ise 7 milyon 18 bin TL olduğu belirtildi.
Merkez Bankası’nın personel ve yakınlarının sağlık harcamaları için özel bir sigorta şirketiyle yaklaşık 30 milyon TL’ye anlaşması Sayıştay tarafından mevzuata aykırı ödeme olarak nitelendirildi.
Sayıştay, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyelerinin yasal engellere ve AYM kararlarına karşın kendi aralarında belirledikleri maaş ve yurtdışı gündelikleri ile bir yılda 453 bin 963 liralık ‘kamu zararı’na yol açtıklarını tespit etti.
Sayıştayın 2019 yılı üniversite denetimlerinde birçok usulsüz atama, bedelsiz tahsis, hülle ile kadro, çifte maaş ve ihale kuralları atlanarak belirli şirketlere işler verildiği tespit edildi.
https://tele1.com.tr/sayistayindokunduguyerdenyolsuzlukfiskiriyor237912/
Enflasyon açıklandı! Yıllık enflasyon 15 yılın zirvesinde!219 izlenme
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"43 izlenme
Tren kazalarında 17 yılda 1678 kişi yaşamını yitirdi148 izlenme
İlk kurban Böcek ailesi değilmiş: "Harekete geçilse yaşayacaklardı"15 izlenme
Hakaret davasında örnek Atatürk kararı! 'Rize dönmesi Şevki Atatürk’e laf söyleyemez!'786 izlenme
Açılma sonrası esnafı bekleyen sürpriz: Postacılar kepenklere yapıştırdı!44 izlenme
Cezaevindeki Dilan Polat Kağıthane'ye yeni şube açtı, aile açılışta gövde gösterisi yaptı41 izlenme
Bakan Işıkhan'dan 'emekli ve memur maaşına zam' açıklaması: 'En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak'66 izlenme
Plajda, sokakta, çarşıda her yerde aynı görüntü: 120 bin kişi başvurdu
Beyoğlu'nda dehşet ! Yabancı uyruklu bir adam, para vermeyen kadına inşaat demiri sapladı !
Kredi kartında taksit kaldırıldı iddiası
Erk Acarer AKP’deki iç savaşa dikkat çekti! "Tepişen yandaş filler kendi trollerini eziyor"