Merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kamu idareleriyle bakanlıkları, belediyeleri ve devlete ait şirketleri denetleyen Sayıştay’ın üst yönetiminde 2 Kasım 2018 günü dikkat çeken bir değişiklik yaşandı.
1992’den bu yana kurumda görev yapan Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fikret Çöker’in yerine 2011 yılında Sayıştay üyesi seçilen Zekeriya Tüysüz atandı.
BİR HAFTA İZNE AYRILDI
Denetimin başındaki isim olan Fikret Çöker’in kendi isteğiyle mi görevinden ayrıldığı yoksa el mi çektirildiği henüz bilinmiyor. SÖZCÜ’nün kurum kaynaklarından edindiği bilgiye göre Çöker, görev değişikliğinin ardından bir hafta süreyle izne ayrıldı.
Sayıştay’ın 2017 yılı denetim raporları geçtiğimiz ay yayınlanmış, kamu kurum ve kuruluşlarındaki çok sayıda usulsüz işlem ve harcama gazete ve televizyonlarda yer almıştı.
Kurum geçtiğimiz haftada belediyelere ait denetim raporlarını yayınlamış, AKP’li belediyelerdeki yolsuzluklar kamuoyuna yansımıştı.
Rant projeleri yaygınlaşacak!83 izlenme
İşte Erdoğan’ın ‘Yazdık’ dediği ekonomi kitabının yeni sayfaları64 izlenme
Yargıtay'dan flaş karar: Polis maske takmayana ceza yazamaz!42 izlenme
Bloomberg: Türkiye 115 bin ton mısır ithal etti51 izlenme
Dev banka alacaklarını sattı!97 izlenme
Ekrem İmamoğlu, tartışılan ziyaretin perde arkasını anlattı171 izlenme
Bizi kıskanan Avrupa'da asgari ücret artışları ne kadar oldu? Ece Üner o ülkeleri tek tek açıkladı!30 izlenme
Kız çocuklarına cinsel istismar ile suçlanan 3 imam, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı!107 izlenme
İBB'ye soruşturma açan Süleyman Soylu'nun FETÖ'yü akladığı video yeniden gündemde! '15 Temmuz'u FETÖ mü yaptı, FETÖ yapmadı!'
Çağlayan Adliyesi'nde güvenlik noktasına saldırı: 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı, 34 kişi tutuklandı
Bakan, bir ay önce temelini atmıştı: O projede çivi dahi çakılmadı
Çankırı'da fırtına minareyi devirdi: O anlar kameralara yansıdı