Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yer alan gözlem noktasına Suriye rejim güçlerince kasıtlı olduğu değerlendirilen havan saldırısının yapıldığını, saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verildiğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Suriye rejim güçlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde kontrol ettiği Tall Bazan bölgesinden, Murak bölgesinde yer alan 9 numaralı Gözlem Noktamıza kasıtlı olduğu değerlendirilen top/havan atışları ile bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp; üs bölgemizde yer alan, tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Durum yakından takip edilmektedir” denildi.
Geçtiğimiz yıllarda Şam yönetiminin belli bir kontrolü olmayan bölgede terör örgütü PKK ve uzantıları YPG/PYD’den Türkiye’ye yönelik saldırılar gelmiş ve TSK bunlara misliyle karşılık vermişti. Benzer şekilde bir dönem IŞİD de Türkiye’ye saldırıda bulunmuş ama misliyle karşılık bulmuştu. Bugün Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, bu yönüyle bir ilk, zira geçtiğimiz dönemde doğrudan Suriye rejimine yönelik bir ifade kullanılmamıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikasavunmabakanligiacikladisuriyeyivurduk5165765/
Açlık sınırı 20 bin TL'nin üzerinde! 'Asgari ücret' detayı30 izlenme
Özgür Özel'in Hulusi Akar'a Meclis'te söylediği sözler yeniden gündem oldu: “Senin silah arkadaşların sana haklarını helal etmeyerek öldüler, sen silah arkadaşlarının bedduasını alan bir adamsın”41 izlenme
Bilim adamları, nükleer patlama sırasında evde en güvenli noktayı belirledi.29 izlenme
İzmir’de iki genci ölümüne sebep olan faciada üç kişi serbest bırakıldı!28 izlenme
Gaziantep belediyesi borç batağında! 4 yılda 400 milyon lira faiz ödemesi!68 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çıkışı ile gündeme gelmişti, SADAT'a ihale üstüne ihale yağmış!33 izlenme
Türkiye ayağa kalktı! Saray 'suçluyu' buldu: Diziler ve video oyunları26 izlenme
AKP'nin kalesi olan kentte her 5 kişiden 1’i icralık!41 izlenme
Rize'de Karadeniz fıkrası gibi olay: Bisikleti banka kapısına kilitleyip gitti içeridekiler mahsur kaldı!
Deniz Kuvvetleri 8 aydır gemide karantinada!
Tarık Akan, 12 yıl önce Türkiye’yi böyle yorumlamıştı! "Mustafa Kemal, laiklik ve demokrasinin üzerine yapılmış bütün bu darbeler şu andaki karanlığı bize aratacaktır 20 yıl sonra"
Cennet Koyu’nda devletin arazisine çöküp kaçak otel yaptılar!