Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarıyla başlatılan ve Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nın “Kozmik Odaları”nda günlerce süren aramalarla devam eden soruşturmada görev alan hakim ve savcılar Mustafa Bilgili, Halil İbrahim Kütük ve Nihal Uslu’ya verilen cezaları onadı. 28 Şubat davasını da açan Bilgili, FETÖ’cü hakimlerle emekli komutanları mahkum ettirmişti.

Mustafa Bilgili
ALDIKLARI CEZALAR
Arınç’a yönelik ‘’Hayali suikast’’ iddiası ile başlatılan soruşturmada, “Kozmik Oda Kumpas” davasını açan FETÖ’cü eski savcı Mustafa Bilgili’nin FETÖ üyesi olduğu ve casusluk suçunu işlediği belirlendi. Yargılama sonunda 17 yıl hapse mahkum edildi. “Kozmik Oda” soruşturmasında yer alan eski hakim İbrahim Kütük’e aynı suçlardan 12 yıl 1 ay, eski hakim Nihal Uslu’ya 14 yıl hapis cezası verildi. Bu cezalar onandı.
Genelkurmay Özel Kuvvetler Seferberlik Bölge Başkanlığı’na ait “Kozmik Oda”da 19 Aralık 2009 tarihinden itibaren 20 gün süreyle arama yapan ve devlet sırrı olan bilgi ve belgeleri dışarı çıkaran hakim Kadir Kayan ise FETÖ darbe girişimi tarihi olan 15 Temmuz 2016’dan bu yana firarda bulunuyor. Kadir Kayan, “Kozmik Oda” aramasının ardından Yargıtay üyesi yapılmıştı.
KOMUTANLAR HÂLÂ TUTUKLU
“Kozmik Oda” davasının kumpas, 28 Şubat davası hakim ve savcılarının ise FETÖ’cü olduğu belirlenmesine rağmen, 7884 yaşındaki emekli komutanlar Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Temel Özkaynak, Erol Özkasnak ve Yıldırım Türker tutuklular. Hastalıklarla boğuştukları sağlık raporlarıyla ortaya konulmasına rağmen emekli komutanlar 944 gündür cezaevinde.

■ Emekli Orgeneral Çetin DOĞAN: (84): Şeker, hipertansiyon, kalp, işitme kaybı ve omurga rahatsızlığı.
■ Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri (83): Şeker, hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı, bel fıtığı ve prostat büyümesi.
■ Emekli Korgeneral Yıldırım Türker (79): Hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı, kalp kapağı hastalığı, prostat kanseri.
■ Emekli Tümgeneral Temel Özkaynak (79): Şeker, hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı, astım, prostat büyümesi, böbrek hastalığı, işitme kaybı.
■ Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak (78): Şeker, görme bozukluğu, kolesterol, hipertansiyon, prostat büyümesi, kronik hepatit B hastalığı.
Sözcü
Buğday fiyatları Hindistan'ın yasak kararıyla yükseliş gösterdi49 izlenme
Bilal Erdoğan’ın İslamcılarla ortak şirket kurduğu ortaya çıktı249 izlenme
Bir parti daha Ankara'da 'Mansur Yavaş' dedi38 izlenme
CHP’li Torun’dan bakan Kurum’a: 432 milyon TL’yi kimlerin cebine aktardınız?43 izlenme
Devlet hastanelerinde tıbbi malzeme krizi: Parası olmayan hayatını kaybedecek36 izlenme
PTT’deki bürokratlar kendilerini ağırlamış!201 izlenme
Özgür Özel’den Metin Feyzioğlu’na 'karşılamama' tepkisi: "Dışişleri Bakanlığı gelenekleri olan bir kurumdur. Vasatların elinde vasatlaştırılamaz”32 izlenme
Taziye çadırı kurulan mahalleden kötü haber! Vaka sayısı yükseldi!88 izlenme
Levent Gültekin 'Gördük ki, Allah'tan en az korkan dindarlarmış. Hırsızlığı bu kadar gönül rahatlığıyla yapabilenler kendisini dindar olarak tanımlayanlarmış!'
AKP Gençlik Kolları Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’ni bastı, polis baskını sadece izledi!
Emekliler Kartal'dan seslendi: "Ocak'ta çay kaşığı ile verdiğinizi Şubat'ta kepçeyle aldınız... En düşük emekli aylığı 45 bin lira olmalı"
Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyasıydı, Siverek Kaymakamı Hasan Ongu hayatını kaybetti!