ABD Kongresi dün Rusya ile savaşın üçüncü ayında olan Ukrayna’ya yaklaşık 40 milyar dolarlık ek yardım yapılmasını onayladı.
Sözcü'de yer alan habere göre, yardımın ABD Başkanı Joe Biden’in talep ettiği 33 milyar dolardan 7 milyar dolar daha fazla olması kararlaştırıldı. Askeri, ekonomik ve insani destek paketi, temsilciler meclisinde 368’e karşı 57 oyla kabul edildi. Kararın Senato’da da kabul edilerek Başkan Biden’ın oyu ile yasalaşması bekleniyor.
Kongre şu ana kadar Ukrayna’ya 13,6 milyar dolarlık yardım sağladı. Son paket Senato’da kabul edilirse ABD Kongresi Ukrayna’ya toplam 50 milyar dolardan fazla bir ekonomik yardımı onaylamış olacak.
Paket Ukrayna’nın askeri güçleri için teçhizat, eğitim, istihbarat desteği ve personel maaşları için yaklaşık 15 milyar dolar içeriyor.
Ukraynalı mültecilere insani yardım 14 milyar dolarlık programda yer bulurken küresel gıda güvensizliği sorununu ele almak için 5 milyar dolar ayrıldı.
Bununla birlikte Biden’ın 11 milyar dolara kadar Amerikan teçhizatı, silahı ve savunma malzemelerinin hızlı transferine izin vermesine izin verildi.
ABD, şimdiye Rusya’nın işgalinden bu yana Ukrayna’ya obüsler, uçaksavar Stinger sistemleri, tanksavar Javelin füzeleri, mühimmat ve “hayalet” insansız hava araçları da dahil olmak üzere, 3,5 milyar dolar değerinde silah gönderdi.
Borç batağındaki AKP'li belediye Erdoğan’ın mitingine milyonlar harcamış29 izlenme
Zelenski 'Esir Rus askerler konuşturuluyor' dedi, Rusya'nın yeni hedefini açıkladı71 izlenme
Mangal partisinde buluşan AKP'lilere tepki yağdı: Cemal Enginyurt'tan Hulusi Akar ve Osman Aşkın Bak'a 'Ağır' sözler15 izlenme
İmamoğlu'ndan İstanbullulara müjde: Depremde hayat kurtaran formül İstanbul'da uygulanacak43 izlenme
Çay önemli: Bursa'da bir esnaf depremde korkup kaçtı ama çayını almayı ihmal etmedi32 izlenme
BBP'de Sinan Ateş istifası: İl başkanı zehir zemberek sözlerle partisinden istifa etti34 izlenme
Alkol yasağına ilişkin resmi açıklama gelmeden, Şişli'de bir markete 'yasak' kararı asıldı!53 izlenme
Buca’da Atatürk afişlerine çirkin saldırı! Buca Belediyesi harekete geçti18 izlenme
Yatırımlardan imam hatip çıktı: İmam hatip lisesi inşaatları için 658 milyon TL Fen liseleri için 180 milyon TL
Melissa Vargas'ın bilinmeyen hayat hikâyesi
İşte Sinan Ateş suikastinin azmettiricisinin yakalandığı otel! Doğukan Çep o otelde nasıl kaldı?
Mayıs 2025 enflasyon rakamları açıklandı