Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Prinççi köyündeki yaşamını yitiren büyükbaş hayvanda şarbon hastalığının tespit edilmesi üzerine karantina uygulaması başlatıldı. Tunceli Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya, "İlimizde görülen ilk vaka. Hastalığın tespit edilmesinden hemen sonra köyde ilaçlama ve aşı çalışmalarına başladık" dedi.
Pertek ilçesine bağlı Pirinççi köyünde bir çiftçiye ait büyükbaş hayvanın hastalanarak ölmesinin ardından Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin hayvandan aldıkları numunede şarbon tespit edildi. Bunun üzerine köy karantinaya alınarak köye hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Köydeki bütün hayvanlarda aşılama çalışması başlatılırken, Tunceli Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Kaya, köyde telef olan bir hayvandan aldıkları numune üzerinde yapılan çalışmalarda şarbon hastalığı tespit edildiğini belirterek, şunları söyledi:
"İlimizde görülen ilk vaka. Hastalığın tespit edilmesinden hemen sonra köyde ilaçlama ve aşı çalışmalarına başladık. Köyde 21 gün boyunca karantina uygulanacak. Elimizdeki aşıları kullanarak köydeki bütün hayvanları aşıladık. Bakanlıktan yeni aşı talebinde bulunduk ve civar köylerdeki bütün büyükbaş hayvanları aşılayacağız. Pirinççi köyü transit geçiş güzergahı üzerinde bulunan bir köyümüz olduğu için muhtemelen transit geçiş yapan hayvanlardan bulaştığını tahmin ediyoruz bütün önlemlerimizi aldık telef olan hayvanın dışında başka bir şarbon vakasına rastlanmadı."
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1108902/Sarbon_tespit_edilen_koy_karantinaya_alindi.html
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu Saray'ın hışmını çekecek! "Dolar garantili sözleşmeler TL'ye çevrilsin"50 izlenme
AKP’li Üsküdar Belediyesi hızını alamadı: Bu sefer de yol satışa çıkarıldı!41 izlenme
15 Temmuz gecesi bombalanan TBMM’ye ilk gelenlerin CHP’li milletvekilleri olduğu ortaya çıktı!71 izlenme
O HES'in görüntüleri ortaya çıktı!144 izlenme
Narin'in cansız bedeni bu yoldan taşınmış! 18 dakikalık sır gibi boşlukta neler oldu?64 izlenme
Cargill itirafı Meclis'te: Başka hangi konularda 'görüş' alıyorsunuz?65 izlenme
Saray'ın himayesinde yapılacak kongre için 7 milyonluk ihale! Kupa çekmek konuşulacak!178 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz 'petrol vurgunu'nu belgeleriyle açıkladı! "Ucuz petrolü en çok İsrail'e satmışlar"24 izlenme
Tarım Kredi Kooperatifi'nin indirimine vatandaştan tepki: "Yalan söylüyorlar. Boş boş almadan gidiyorum, 1 lirayla bu işler olmaz. Çocuk kandırır gibi kandırmasınlar insanları"
Krizin geldiği nokta! Yurttaş mezar yerini satıyor...
Sedat Peker'den 'mesaj' var!
Murat Ağırel İmralı'daki yeni konutun sırlarını ifşa etti! "Kimin parasıyla yapıldı?"