RTÜK, 20 televizyon kanalına; uzmanların ‘ceza verilmeli’ raporu olmasına rağmen ceza vermedi. Kanalların istisnalar dışında tamamı yandaşlardan oluşuyor
Halk TV’nin de aralarında bulunduğu 20 televizyon kanalında yapılan yayını, “Ceza verilmeli” raporuna karşın cezasız bıraktı. Muhalif üyeler, yayın ihlali yapan kanallar arasında Saray’a yakın olanların bulunması nedeniyle ceza verilmediğini ifade etti. Bursa’da bir kadının eşinin annesini dövdüğüne ilişkin görüntüleri açıkça yayınlayan 20 televizyon kanalına verilmek istenen ceza, CHP’li ve MHP’li üyelerin oylarına rağmen AKP’li üyelerin karşı oylarıyla reddedildi.
RTÜK uzmanları, şikayet üzerine yaptığı incelemeyle 20 televizyon kanalının haber bültenlerinde yayınlanan haber ve görüntüler nedeniyle ihlal tespit etti. Bursa’da bir kadının 82 yaşındaki kayınvalidesini sokak ortasında dövdüğüne ilişkin görüntüleri yayınlayan Star, ATV, Kanal D, Show TV, Haber Türk, NTV, TV 8, Haber Global, tvDEN, TGRT Haber, Kanal 7, 24, Beyaz TV, A Haber, Ülke Tv, Akit Tv, AS TV, KOZA TV, Olay TV ve Halk TV’nin cezalandırılması istendi.
“Sorumsuz habercilik örneği”
Şiddet görüntülerinin buzlanmadan defalarca yayınlanmasını “sorumsuz habercilik örneği” olarak nitelendiren uzmanlar, RTÜK Kanunu’nun 8’inci maddesinde yer alan “Yayınlar, insan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” hükmünün ihlal edildiğini tespit etti.
2 milyon TL isteniyordu
20 kanala 2 milyon TL ceza verilmesi istenen rapora AKP’li Üst Kurul üyeleri itiraz etti. Muhalif üyeler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönettiği Turkuvaz Medya Grubu’nun televizyon kanallarının da listede bulunmasının bu itirazlarda rol oynadığını savundu. RTÜK Üst Kurulu’nda çıkan tartışmaların ardından yapılan oylamada, 20 televizyon kanalındaki yayın ihlali, AKP’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
https://www.birgun.net/haberdetay/saraykorkusu20kanalikurtardi235602.html
Son dakika… Türkiye, Suriye’yi havadan ve karadan vuruyor!310 izlenme
İmamoğlu ulaşım ve suda indirim için süreci başlattı!83 izlenme
İMF ile anlaşma seçimden sonra yapılacak!101 izlenme
AKP'li belediyeler, İlbank ve TOKİ: 3.1 milyar TL böyle harcandı!41 izlenme
Metin Lokumcu davasında gerekçeli karar açıklandı: Kararda kalp hastalığından öldü denildi23 izlenme
Özgür Çelik, Bayrampaşa Belediye Meclis Üyelerine ölüm tehdidini hatırlattı: "Sadece ölüler görür"6 izlenme
Ali Babacan 'Gün gelir 17-25 Aralık yeniden incelenir!'92 izlenme
Dönüşü kaçıran araç geri geri gidince facia yaşandı! İETT sürücüsü feci kazada hayatını kaybetti14 izlenme