AA’yer alan ‘Mersin’de ejder meyvesi hasadı’ haberi de Saray’ın 2018’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı davetindeki menüyü akıllara getirdi.
Mersin'in Erdemli ilçesinde hasadına başlanan ejder meyvesinin tanesi 90 liradan alıcı buluyor.

Doğu Akdeniz'in önemli yaş meyve ve sebze üretim merkezlerinden Erdemli'de, limon ve domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen ejder meyvesinde hasat başladı.
Yurt dışında "Dragon Fruit", Türkiye'de "Pitaya" olarak da adlandırılan meyveler, üreticiler tarafından özenle toplanıyor.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin, çiftçi Zeki Akyar'ın bahçesindeki hasat etkinliğinde, talebin hızla arttığı ejder meyvesinde üretim alanının son 10 yılda 100 dekarı geçtiğini söyledi.
İlçede üretimin de 500 tona yaklaştığını belirten Şahin, "Ejder meyvesi üretimi sırasında kesinlikle kimyasal madde kullanılmıyor. Tozlanmasını da bitki kendisi yapıyor. İçi kırmızı olan ejder meyvesinin aroması daha çok kivi, muz, ananas ve armudu, içi beyaz olan meyvenin aroması ise dağ armudu ve kiviyi andırıyor. Böyle bir ürünü çiftçilere örnek olarak diken üreticimizi tebrik ediyor, bu ürünü tüm çiftçilerimize alternatif ürün olarak tavsiye ediyoruz." dedi.

Üretici Akyar da "Tanesini 90 liradan İstanbul'a gönderdim. Bir dekar alandan yaklaşık 250 bin lira gelir elde ettim. Rusya, Katar ve Dubai'ye de ürün gönderiyorum. Talep fazla olduğu için yetiştiremiyorum. Ürünü, tüm çiftçilerimize öneriyorum." diye konuştu.
Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı cumhurbaşkanlığı hariç tüm kamu kurumlarını kapsayan ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi ve eşi Emine Erdoğan’ın ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık‘ etkinliğindeki “Gelin, hep birlikte basit önlemler alalım. Mesela, alışverişe çıkmadan önce, alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim” çağrısı sonrası Saray’ın aşırı harcamaları yeniden gündeme gelmişti.

Konuklara Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde), ‘Orman Meyveli Special’ gibi şatafatlı ikramlarda bulunulmuştu.

Sapık kurye sipariş veren kadına dehşeti yaşattı! Günler süren taciz36 izlenme
CHP liderinden kritik ziyaret121 izlenme
Erdoğan'a topuk selamı veren AKP'li vekilden emeklileri kızdıracak sözler! "Kardeşim, sen İsviçre'de yaşamıyorsun!"25 izlenme
AKP Erbakan'ın temelini attığı fabrikaları da satıyor!203 izlenme
O arazi ranta kapatıldı!125 izlenme
Yine KYK yine ihmal: 40 öğrenci yemekten zehirlendi!46 izlenme
Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın oğlu LGS'de Türkiye birincisi oldu39 izlenme
Bir tekstil şirketi daha kapısına kilit vurdu!31 izlenme
Saadet Partisi’nden dikkat çeken türban tepkisi!
Garantili projeleri döviz çarptı
Avrupa Birliğinin Rus petrolüne uyguladığı ambargo ve azami fiyat uygulaması yürürlüğe girdi.
Cumhur İttifakı adayından CHP’li kadın adaya skandal sözler: "Kızım az kendine gel ya. Ya sonuçta bu bir seçim ne oluyor ya? Önüne gelene sarılıyorsun"