Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin Nisan ayında yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, AKP’nin oyları yüzde 28,9’a, MHP’nin ise yüzde 6,1’e düştü. Anket sonuçlarında CHP'nin olası adaylarından CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti.
İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Konya, Mersin, Samsun, Antalya, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Şanlı Urfa, Mardin, Batman, Şırnak, Van ve Adıyaman kentlerini kapsayan ve 2 bin 10 kişi katıldığı anketin hata payı yüzde 3 güven aralığı yüzde 98 olarak açıklandı.
MİLLET İTTİFAKI ÖNDE
Yeniçağ'da yer alan habere göre, katılımcılara olası bir seçimde hangi ittifaka oy verecekleri sorulan ankette, katılımcıların yüzde 36,2’si “Millet İttifakına oy veririm”, yüzde 34,9’u “Cumhur İttifakına oy veririm”, yüzde 15,7’si “Oy verdiğim parti içinde olursa ancak oy verebilirim” dedi.

MAKAS KAPANDI AKP'NİN OYU YÜZDE 28.9
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı ankette AKP hâlâ birinci parti olarak görülüyor. Ancak oy kaybeden AKP ile CHP arasındaki makas kapanıyor.
Ankete göre seçmenin verdiği yanıt şu şekilde:
AKP: % 28.9
CHP: % 26.1
İYİ Parti: % 10.7
HDP: % 9.6
MHP: % 6.1
DEVA: % 3.3
Gelecek: % 1.2
Kararsız: % 7.8
Oy kullanmayacağım: yüzde 5.6
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise oy oranları şu şekilde:
AKP: % 33.4
CHP: % 30.2
İYİ Parti: % 12.4
HDP: % 11.2
MHP: % 7.1
DEVA: % 3.8
Gelecek: % 1.4
Verilen yanıtlara göre, AKP’nin 2018 Haziran seçimlerine göre 9,4 puan, MHP’nin 2,5 puan oy kaybettiği, CHP’nin 2,9 puan, HDP ve İYİ Parti’nin 0,5 puan oylarını arttırdığı tespit edildi.
ÜÇ ADAY DA ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’la muhtemel diğer rakiplerinin durumu da tespit edilmeye çalışıldığı ankette ayrı ayrı karşılaştırılma yapıldı.
Anket sonuçlarında CHP'nin olası adaylarından CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti.

Melekler, Menzil tarikatı şeyhinin emriyle saman taşıyarak amelelik yapıyormuş !1866 izlenme
Bolu Belediyesi'nde olay çıktı! AKP'li meclis üyesi Tanju Özcan'a hakaretler ederek su şişesi fırlattı39 izlenme
'Sansür yasası'nın 29. maddesi ne anlama geliyor? Retweet ya da yorum da suç sayılabilir!52 izlenme
Dilan Polat'tan sonra Aymira Koçaklı da hakarete başladı: “Kudurmuş köpekler, kudurun. Siz kudurdukça ben yükseliyorum”76 izlenme
İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşü yine ertelendi24 izlenme
Avukat Ramazan Bulut, Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararı değerlendirdi! ‘Bu karar AKP’li siyasetçilerin de yargılanma yolunu açar’272 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi CHP’nin afişleri toplatıldı, AKP’nin afişleri yerinde kaldı!43 izlenme
Son ankette Erdoğan'ı şok edecek çarpıcı sonuçlar!57 izlenme
Menzil tarikat liderinin cenazesine katılan vali hakkında karar çıktı: Yargıtay Başsavcısı 'suç' değil dedi
İmamoğlu'nun avukatı harekete geçti
17 yılda 10 milyar zarar yarattık her kalemden!
AKP’li Mehmet Metiner, canlı yayında Atatürk ile bebek katili terörist başını kıyaslamaya kalkınca ağzının payını aldı!