Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi'nin Nisan ayında yaptığı son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, AKP’nin oyları yüzde 28,9’a, MHP’nin ise yüzde 6,1’e düştü. Anket sonuçlarında CHP'nin olası adaylarından CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti.
İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa, Konya, Mersin, Samsun, Antalya, Erzurum, Ağrı, Diyarbakır, Şanlı Urfa, Mardin, Batman, Şırnak, Van ve Adıyaman kentlerini kapsayan ve 2 bin 10 kişi katıldığı anketin hata payı yüzde 3 güven aralığı yüzde 98 olarak açıklandı.
MİLLET İTTİFAKI ÖNDE
Yeniçağ'da yer alan habere göre, katılımcılara olası bir seçimde hangi ittifaka oy verecekleri sorulan ankette, katılımcıların yüzde 36,2’si “Millet İttifakına oy veririm”, yüzde 34,9’u “Cumhur İttifakına oy veririm”, yüzde 15,7’si “Oy verdiğim parti içinde olursa ancak oy verebilirim” dedi.

MAKAS KAPANDI AKP'NİN OYU YÜZDE 28.9
Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı ankette AKP hâlâ birinci parti olarak görülüyor. Ancak oy kaybeden AKP ile CHP arasındaki makas kapanıyor.
Ankete göre seçmenin verdiği yanıt şu şekilde:
AKP: % 28.9
CHP: % 26.1
İYİ Parti: % 10.7
HDP: % 9.6
MHP: % 6.1
DEVA: % 3.3
Gelecek: % 1.2
Kararsız: % 7.8
Oy kullanmayacağım: yüzde 5.6
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise oy oranları şu şekilde:
AKP: % 33.4
CHP: % 30.2
İYİ Parti: % 12.4
HDP: % 11.2
MHP: % 7.1
DEVA: % 3.8
Gelecek: % 1.4
Verilen yanıtlara göre, AKP’nin 2018 Haziran seçimlerine göre 9,4 puan, MHP’nin 2,5 puan oy kaybettiği, CHP’nin 2,9 puan, HDP ve İYİ Parti’nin 0,5 puan oylarını arttırdığı tespit edildi.
ÜÇ ADAY DA ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’la muhtemel diğer rakiplerinin durumu da tespit edilmeye çalışıldığı ankette ayrı ayrı karşılaştırılma yapıldı.
Anket sonuçlarında CHP'nin olası adaylarından CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Erdoğan'ın önüne geçti.

İstanbul’da askeri alan rantı: Hepsi tek tek yapılaşmaya açılıyor!54 izlenme
Abdurrahman Dilipak’tan uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili bomba çıkış: "Büyük patronlara kimse dokunmuyor!"37 izlenme
Tarım sektörü banka borçları yüzünden alarm veriyor39 izlenme
İsrail ürünleri satan markete dilekçe verip "Ürünleri kaldırırsanız alışveriş yapacağız" dediler43 izlenme
Pakistanlı hadsiz fenomen Türkiye sınırı ile alay etti!106 izlenme
Erdoğan imzaladı, yurt dışından gümrüksüz alışveriş sona erdi23 izlenme
SADAT'ın kurucusu emekli Tuğgeneral Tanrıverdi'den bomba itiraf!48 izlenme
Mersinli Üreticinin Yüzünü Bu Sene Erik Güldürdü38 izlenme
Katliamın yaşandığı okuldaki görevden almaların nedeni ortaya çıktı
Naim Babüroğlu yazdı: Sevr mi, Lozan mı?
'Bize kefen gönderin' dedi babası konuşan oğlunu korkudan engellemeye çalıştı
Üst üste gelen zamlar sonrası veliler kara kara düşünüyor: Defter, kalem ve kitaptan sonra okul kıyafetlerine de zam geldi