AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’da çifte göreve atanan Mehmet Uçum’un aynı zamanda avukatlık yaparak mahkemelere çıktığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu durumu yalanlamadı.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; HDP Milletvekili Oya Ersoy, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un üçüncü bir iş olarak bağımsız olması gereken ancak Saray’a karşı kararlar vermesi durumunda soruşturmalara tabi tutulan mahkemelerde aktif görevde olduğunu kaydetti.
HDP’li Ersoy, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a yönelttiği önergesinde, “Uçum’un Cumhurbaşkanlığı’nda görevliyken avukatlık unvanını kullandığı, faaliyette bulunduğu doğru mudur?” diye sordu.
Uçum hakkındaki hiçbir iddiayı yalanlamayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, önergedeki sorulara karşılık yalnızca, yasayı hatırlatan bir yanıt vermekle yetindi.

http://www.krttv.com.tr/gundem/saraydaciftegoreveatananmehmetucumhakkindaskandaliddiah70799.html
Tutuklu İPA Başkanı Buğra Gökçe'den Bakan Göktaş'a cezaevinden "aile fotoğrafı yarışması" yanıtı16 izlenme
Diyarbakır'da DEM partili 21 genç tutuklandı26 izlenme
Naci Ağbal’ın gönderilmesinin Türkiye'ye ekonomik faturası 2 günde 7 tünel, 2 baraj oldu!79 izlenme
TİP, Gökhan Zan'ın Hatay'daki adaylığını geri çekti. Zan, "Ben adayım ve çekilmiyorum" dedi.31 izlenme
Kabinenin Evliya Çelebisi: 2 yılda 31 ülkeye gitti18 izlenme
Semiha Yıldırım'ın yeğenine AKP'li belediyeden 9 yılda 368 milyon TL’lik ihale!191 izlenme
İskilipli Atıf'ı anan valinin İsmail Kahraman'ın özel kalem müdürü olduğu ortaya çıktı!66 izlenme
Dine 40, uzaya ise sadece 1 milyar TL23 izlenme