Yunanistan'ın Santorini Adası çevresinde sismik hareketlilik devam ediyor. AFAD tarafından gece boyunca en büyük magnitude 5.2 olan yüzlerce depremin meydana geldiği rapor edildi. Dün ise sabah 08.14 ile 11.11 saatleri arasında ise büyüklüğü 4 üzerinde 14 deprem daha kaydedildi. Bu sarsıntılar İzmir ve çevre kentlerde de hissedildi.
3 FARKLI SENARYO
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının hazırladığı raporda üç olası senaryo değerlendirildi: İlk senaryoda, sistemin 7'yi aşan bir depremle rahatlaması ve ardından volkanik aktivitenin başlaması öngörülüyor.
İkinci senaryoda ise volkanik aktivite başlangıcı ardından 7'yi aşan bir depremin meydana gelmesi bekleniyor.
Üçüncü senaryo ise, sistemin herhangi bir volkanik aktivite göstermeden sönümlenip, daha sonra yeniden deprem fırtınası olana kadar deprem etkinliğinin azalması şeklinde.
VOLKAN PATLARSA NE OLUR
Rapora göre, büyük ölçekli bir volkanik patlama meydana gelirse, Türkiye'nin Ege kıyıları başta olmak üzere Batı Anadolu ve Doğu Akdeniz boyunca, İsrail'e kadar uzanan kül yağışlarına neden olabilir. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ayrıca denizaltı heyelanları da olası bir tsunami tehlikesine yol açabilir.
AFAD'DAN TAKVİYE
7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanması halinde, İzmir Körfezi, Kuşadası Körfezi, Söke Ovası ve Gökova Körfezi gibi alüvyonal zemin üzerindeki bölgelerde, şiddet değerlerinin 8'e varabileceği belirtiliyor. Raporda ayrıca, bölgedeki bina envanterinin acilen çıkarılması gerektiği vurgulanıyor. Bu tehlikeler ışığında AFAD, olası bir acil duruma karşı İzmir'e çeşitli illerden 70 kişilik bir takviye ekibi gönderdi.
Tele1
İşte cemaatlerin devletteki etkisi! “Organize sanayi bölgesinin yerini değiştirdik”96 izlenme
'Kılıçlı Yemin' krizinde flaş iddia! Teğmen Ebru Eroğlu hakkında karar belli oldu33 izlenme
İBB’den İstanbul trafiği önlemi… Temmuz’da kış tarifesi!86 izlenme
Yazıklar olsun! Bursa’da alkollü sürücü sağlık çalışanlarına saldırdı!146 izlenme
Bülent Arınç’tan sürpriz ‘beka ve Ali Babacan’ çıkışı!166 izlenme
Prof.Dr. Nurşen Mazıcı '15 Temmuz askeri darbe değildir. Bu olay kime yaradı ise fail odur !'2359 izlenme
Erdoğan 'Hazır mıyız' dedi, salondan ses çıkmayınca tepki gösterdi: "Hale bak ya ses yok"22 izlenme
Selvi Kılıçdaroğlu'ndan video: Her çocuk doyana kadar var gücümle çalışacağım35 izlenme
Yerel seçimlerde İstanbul'un mahallelerinde nasıl bir tablo ortaya çıktı?
Yemek kartıyla market alışverişi yapanlara Danıştay'dan kötü haber
AKP’li belediyeden AKP’li isme milyonluk ihale!
Eğitimde vatandaşa bir şok daha! Suriyelilere Türkiye'de sınavsız üniversite hakkı!