Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan silahlı saldırı, Türkiye’yi sarsan olaylar arasına girdi. 19 yaşındaki Ömer Ket, daha önce ilişiği kesildiği Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hedef alarak pompalı tüfekle saldırı düzenledi. Olayda 16 kişi yaralanırken, saldırganın olay yerinde yaşamına son verdiği bildirildi.
Ortaya çıkan detaylar, saldırının önceden sinyal verdiğini gösterdi. Ömer Ket’in sosyal medya üzerinden tehdit içerikli paylaşım yaptığı, bu nedenle okul yönetiminin şikâyeti üzerine gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirtildi.
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre saldırının ardından Ömer Ket’in ailesinin sosyal medyada yaptığı “Kanın yerde kalmayacak, intikamını alacağız” paylaşımı yaptığı iddia edildi Bu ifadeler üzerine güvenlik güçleri harekete geçti ve aileden 15 kişi gözaltına alındı.
Yetkililer olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, söz konusu olay gençler arasında artan şiddet eğilimi ve erken müdahalenin önemi üzerine yeniden tartışma başlattığı ifade edildi.
Isparta’da Melek Mosso’nun haberini yapan gazetecilerin stüdyosu mühürlendi!54 izlenme
TEMA Vakfı da ‘Kanal İstanbul Projesi’ne dava açtı!72 izlenme
Bir fatura soygunu daha!277 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının ardından CHP’li vekillerden savcılara flaş çağrı!64 izlenme
Tunç Soyer, indirimli ulaşım sözünü tuttu270 izlenme
KÖİ projelerinde dünyada üçüncü sıradayız!43 izlenme
Almanlar açıkladı! Erdoğan’ın Berlin ziyaretinin maliyeti en az 160 bin euro!75 izlenme
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu'ndan 'geçiş ücretleri' iddiası: Çok uygun!88 izlenme
Kış saati uygulaması isteyen genç kadın: "Neye dayanarak bu yapılıyor anlamıyorum. Kış saati uygulamasına geri dönülsün lütfen, her sabah korkarak işe ve okula gidiyoruz"
Telefon kayıtları ortaya dökülüyor: Seçil Erzan’ın kuzeninin vergi kaçırma şüphesi bilirkişi raporunda
CHP milletvekilliği yapmış 107 isimden Muharrem İnce'ye çağrı: "Seninle gurur duymak istiyoruz"
Bağımsız Maden-İş yöneticilerinin tutuklanmasına tepki yağdı